Sağlıklı bir yaşama adım atmaya ve ideal kilonuza ulaşmaya karar verdiğinizde sabır ve kararlılık gerektiren bir sürece girmişsiniz demektir. İlk başlarda güzel giden uyum motivasyonun düşmesi ile zamanla azalmaya başlar . Bu dönemde motivasyonunuzu yüksek tutmak büyük önem taşır. Peki motivasyonumuzu nasıl yüksek tutabiliriz? Bu yazımda sizler için motivasyon arttırma yöntemlerinden bahsedeceğim.
 
  1. Hedef belirleyin.
Kendinize bir hedef belirleyin ancak hedefiniz kısa süreli ve gerçekçi olsun. Diyelim ki vermeniz gereken 20 kilo var. Hedefinizi haftada 1-2 kilo olacak şekilde belirlediğinizde başarıya ulaşmanın sizi daha fazla motive edeceğini görmüş olacaksınız.
 
  1. Diyet partneri edinin.
Bir diyet ve spor partneri edinin. Komşunuz, eşiniz, arkadaşınız veya çocuğunuz ile başlayacağınız bu süreçte pes etmeyi düşündüğünüz zamanlar birilerinin size destek olması daha iyi hissettirecektir.
 
  1. Başarı hikayeleri okuyun.
Başarı hikayeleri okuyun ancak kendinizi o bireyler ile kıyaslamayın. Unutmayın herkesin hikayesi farklıdır ve siz kendi hikayenizin baş kahramanısınız. Başkaları başardı ise bunu sizde yapabilirsiniz.
 
  1. Beslenme günlüğü tutun.
Bir defter edinin ve gün içinde yediklerinizi miktarı ile birlikte not alın. Böylece daha istikrarlı olduğunuzu göreceksiniz ve defterinizi sağlıklı besinlerle doldurmak isteyeceksiniz.
 
  1. İrade günlüğü tutun.
Bu defter de yemeyip hayır diyebildikleriniz için. Onları not aldığınızda gün sonunda sağlıksız bir sürü yiyeceğe hayır diyebildiğinizi görüp kendinizle gurur duyacaksınız.
 
  1. Menülerinizi çeşitlendirin.
Diyette değil sağlıklı yaşama geçiş süresinde olduğunuzu unutmayın. Öğünlerinizi çeşitli ve özenli bir şekilde hazırlayıp hem gözünüze hem de midenize hitap etmesini sağlayın.
 
  1. Kendinizi çok fazla kısıtlamayın.
Kendinize katı kurallar koymayın ve küçük kaçamaklara izin verin. Bu sayede daha sürdürülebilir bir diyetiniz ve bol motivasyonunuz olacaktır.
 
  1. Sık aralıklarla tartılmayın.
Tartı her zaman doğruları söylemeyebilir ve gün içerisinde bile farklılık gösterebilir. Tartıda ki rakamdan çok aynadaki görüntünüz önemlidir. Bunun için haftada 1 kez tartılın ve 2 haftada 1  vücut ölçülerinizi ölçmeyi unutmayın
 
  1. Fazla kaçırdığınızda kaldığınız yerden devam edin.
Fazla kaçırdığınız bir öğünden sonra kendinizi cezalandırıp pes etmek yerine diğer günler verdiğiniz emekleri hatırlayın ve o öğünü geride bırakıp kaldığınız yerden devam edin.
 
  1. Bir uzmandan yardım alın.
Bu süreci tek başınıza geçirmek süreci zorlaştırabilir ve farkında olmadan hatalı bir beslenme uyguluyor olabilirsiniz. Bu süreçte bir diyetisyenden yardım almaktan çekinmeyin.
 
  1. Kendinize güvenin.
İstedikten sonra yapamayacağınız bir şey olmağına inanın ve kendinize güvenin. Yapabilirsiniz.
 
Sağlıkla kalın, hoşçakalın..
Diyetisyen Betül ANAMAS
 
Sosyal medya hesapları;
Facebook= https://www.facebook.com/dyt.betulanamas/
Instagram= https://www.instagram.com/dyt.betulanamas/