Akhisar 'da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 2018 yılı Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi kapsamında küçükbaş hayvan almaya hak kazanan başvuru sahibi Genç Çiftçilere, hayvanlar Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet KILIÇ  tarafından teslim edildi. Proje kapsamında ilk etapta 3 adet Genç Çiftçiye toplamda 102 adet Kıvırcık cinsi küçükbaş hayvanın teslimi yapıldı. Hayvanların teslimi öncesinde ilçe müdürlüğü Hayvan Sağlığı biriminde görevli Uzman Veteriner Hekimler tarafından gerekli kontrol, muayene ve aşılamaları gerçekleştirildi. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği projesinde hibe desteği almaya hak kazanan üreticilerimize de en kısa sürede hayvanların teslim edileceği bilgisine ulaşıldı.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet KILIÇ’ tan alınan bilgiye göre; 2018 yılında Akhisar ilçesinde 17 adet Genç Çiftçi Projesinden yararlanmaya hak kazanırken, bunlardan 3 adet Proje Küçükbaş Hayvan yetiştiriciliği, 7 adet Proje Büyükbaş Hayvan yetiştiriciliği, 3 adet Proje Arı ve Arı Ürünleri yetiştiriciliği, 2 adet Proje Örtü Altı Sera Tesisi, 1 adet Proje Mantar Üretimi ve 1 adet Projede Kapama Meyve Bahçesi olarak belirlendi.

Tarım ve hayvancılık sektöründe sürdürülebilirliğin devamı, genç çiftçilerin milli ekonomiye katkı sağlaması, girişimciliğin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsaldaki genç nüfusun istihdamına katkı sağlaması amacıyla uygulamaya konulan “Genç Çiftçi Projesi" ne vatandaşlar tarafından yoğun talep ve ilgi gösterilmektedir.

Proje kapsamında hayvanlarını teslim alan üreticilerimiz duydukları memnuniyetlerini dile getirirlerken devletimize, bakanlığımıza ve projede emeği olan herkese teşekkürlerini ilettiler.