Bakanlık İl/İlçe Müdürlükleri tarafından ilgili yönetmelik ve talimatlar gereği, 2018 yılı üretim sezonu ÇKS başvuruları 01 Eylül 2017 tarihinde alınmaya başlamış olup, 29 Haziran 2018 Cuma günü mesai bitiminde başvuru süresi sona erecektir.

Çiftçilerin, bitkisel üretime yönelik Mazot ve Kimyevi Gübre Desteği, Küçük Aile İşletmeleri Desteği, Ürün (Mısır, Pamuk, Hububat, Zeytinyağı) Fark Ödemesi Destekleri, Sertifikalı Fidan ve Tohum Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, ÇATAK Programı Desteği, Biyolojik/Biyoteknik Mücadele Desteği, Yem Bitkileri Desteği ödemelerinden faydalanabilmeleri için, ilgili üretim yılına ait ÇKS başvurusunu yapmış olmaları gerekiyor. Bunun yanında, Tarım Sigortası (TARSİM) işlemleri ve Kırsal Kalkınma Desteklemeleri gibi birçok tarımsal destekleme de ÇKS kayıtları esas alınmak suretiyle yapılmaktadır. Bu nedenle, olası bir mağduriyet yaşamamaları için çiftçilerin ÇKS başvurularını 29 Haziran 2018 Cuma günü saat 17.00’ye kadar yapmaları gerekmektedir.

Bu nedenle, son gün itibarıyla başvuruda bulunmayan üreticiler, ÇKS üzerinden yürütülen desteklemelerden faydalanamayacaktır.