Akhisar Kaymakamı Kaan PEKER, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Teknik Personelleri ile birlikte pamuk hasadı yapan üreticileri ve Sazoba Mahallesinde bulunan çırçır fabrikasını ziyaret edip pamuk üreticilerinin bir yıllık emeklerinin karşılığını almalarının mutluluğunu birlikte paylaştılar. 

Üreticilerle yapılan birebir görüşmelerde mutlu bir hasat yaşadıklarını, gerek teknik personelin yardımları gerekse mesaj ile birebir uyarılar sayesinde hastalık ve zararlı yönünden sorunsuz bir yıl geçirdiklerini, verim olarak da güzel bir yıl olduğunu ifade ettiler.

Çiftçiye ve ekonomiye sağladığı katma değer sebebiyle "Beyaz altın" olarak da nitelendirilen pamuk için devlet tarafından destekleme kararının alınması, ekim alanlarını arttırmıştır. Teknolojinin gelişmesiyle beraber pamuk ekiminden hasadına kadar geçen sürecin makine ile yapılabilmesi özellikle makinalı hasadın yaygınlaşması pamuk üretimini kolaylaştırmıştır.