Türkiye ve Yunanistan  siyasetçileri ve yöneticileri Ege’de dostluk ateşini bir türlü yakamazlarken,  Akhisar Thyateira  Masterlar takımı ile  Sakız adası  Chios Island Masterlar takımı Akhisar’da  bir araya geldi. Türk-Yunan dostluğunu  zirveye taşıdılar. 

Yapacakları dostluk maçı öncesi  Akhisar Belediyesi Futbol Takımları müzesinde, Türkiye ve Yunanistan  bayrakları ile birlikte bir araya geldiler. Hayranlıkla müzeyi gezen konuklar Akhisarlı dostları ile hatıra fotoğrafları çektirdiler.  Müzenin  kurulmasında öncülük yapan İbrahim Macana ve Emin Otal konuk takımın yönetici ve takım kaptanına Akhisar’daki futbol tarihi ile ilgili albüm ve hediyeler verdi.                        

Dünyada  ülkeler arasında barışı, kardeşliği ve sevginin perçinlenmesinde sporun ilk sırada olduğuna inandığını söyleyen, Akhisarspor’da  yıllarca kaptanlık yapan, Akhisar Thyateira Masterlar takımı sporatif Direktör ve kaptanı Emin Kökçü, “En yakın komşumuz Yunanistan ile  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılını kutlayacağımız 29 ekim günü Thyateıra  master takımı olarak  bir dostluk maçı  yapmak için  Sakız adası Chios takımı ile temasa geçtik. Seve seve geleceklerini söylediler. Fakat 29 ekim günü onların mesaisi olduğu için  yapacağımız dostluk maçını 2 gün önceye aldık.  Bizim için çok anlamlı bir haftada, Cumhuriyetimizin 95. Yılını Yunanistanlı kardeşlerimizi Akhisar’da konuk etmekten mutluluk duyuyoruz.”dedi. Chios Island Master takım kaptanı Yorgi Res, “Akhisar’da olmaktan çok mutluyuz. İki ülke arasında gerçek barışın, dostluğun karşılıklı ziyaretlerle  gerçekleşeceğine inanıyoruz. Yapacağımız  müsabakanın bu dostluğun ielebet sürmesine vesile olacağına inanarak  ev sahibi Thyateıra  takımını konuk etmekten bizde mutluluk duyacağız. Bu ziyaretin en kısa zamanda gerçekleşmesine sağlayacağız.” Dedi.

Dostluk maçı öncesi  her iki takım futbolcularının eşleri  sahaya inerek Türkiye ve Yunanistan  bayrakları ile birlerini tebrik ederlerken, Ev sahibi takımın kaptanının eşi  Ülkü Kökçü,  konuk takım kaptanının eşi  Foteıni Gıannara’yı öperek tebrik edip çiçek verdi. Eşler tribüne  çıktıktan sonra  her iki takımda saha çıktı. Karşılıklı plaket ve hediyelerin yanında Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının hazırladığı  içinde Akhisar’da üretilen zeytin, zeytinyağı, lokum ve kahve paketlerini  ev sahibi oyuncuları rakip oyunculara verdiler. Gölet Futbol sahasında dostluk içinde geçen müsabakada, konuk ekip sahadan 4-2 galip ayrıldı. Ev sahibi ekip maç sonrası konuklarına Akhisar’ın özel menülerinden oluşan bir yemek verdi. (HA)