TFF 1. Lig'de 34. hafta heyecanı yaşandı! Hatayspor'un şampiyonluğunun ardından BB Erzurumspor, Süper Lig'e ikinci bileti alırken play-off'a kalan takımlar da belli oldu. Buna göre; Play-Off'ta lig üçüncüsü Adana Demirspor ile lig altıncısı Bursaspor, lig dördüncüsü Akhisarspor ile de lig beşincisi Fatih Karagümrük eşleşti.

TFF 1. Lig'de 33. haftada Süper Lig'e çıkan Hatayspor'un ardından 34. hafta heyecanı yaşandı! Yapılan mücadelelerin ardından BB Erzurumspor, Ümraniyespor'u 4-1 yenerek Süper Lig'e çıkan ikinci ekip oldu. Diğer sonuçlar da play-off'a kalan takımları belirledi. Buna göre; Play-Off'ta lig üçüncüsü Adana Demirspor ile lig altıncısı Bursaspor, lig dördüncüsü Akhisarspor ile de lig beşincisi Fatih Karagümrük eşleşti.

Play-Off ilk maçları 22 Temmuz Çarşamba, rövanşları ise 26 Temmuz Pazar günü oynanacak. Tur atlayacak iki takım arasındaki Play-Off finali 30 Temmuz Perşembe günü yapılacak. Süper Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı finalin yeri ise daha sonra ilan edilecek.

TARİHLER DE BELLİ OLDU!

TFF 1. Lig Play-Off müsabaka programı şöyle:

22 TEMMUZ 2020 ÇARŞAMBA

21.00 - Bursaspor - Adana Demirspor

21.00 - Fatih Karagümrük - Akhisarspor

26 TEMMUZ 2020 PAZAR

21.00 - Adana Demirspor - Bursaspor

21.00 - Akhisarspor - Fatih Karagümrük

Altay, Giresunspor'u 27. dakikada Paixao ve 33. dakikada Özgür'ün attığı gollerle 2-0 mağlup etti ancak Fatih Karagümrük'ün de kazanmasıyla 54 puanla play-off'un dışında kaldı.

34. haftada İstanbulspor'la karşılaşan Adana Demirspor, Erkan Zengin'in 31 ve 70. dakikada penaltıdan, Mitrovic'in 44. dakikada kaydettiği gollerle rakibini 3-0 mağlup etti. Puanını 61'e yükselten Adana Demirspor, BB Erzurumspor'un da kazanmasının ardından ikincilik fırsatını kaçırdı ve play-off'a kaldı.


Fatih Karagümrük, Adanaspor'u Emeghara, Ramazan ve Sabo'nun golleriyle 3-0 mağlup ederek puanını 56'ya yükseltti ve ligi 5. sırada tamamladı. İstanbul temsilcisi böylece play-off bileti aldı.

Play-off'a kalan diğer takımlar ise Akhisarspor ile Bursaspor oldu. Bursaspor, şampiyon Hatayspor'a 3-1 mağlup olurken Akhisarspor da Keçiörengücü'ne 4-3'lük skorla yenildi.

TFF 1. Lig'de günün sonuçları şöyle:

Giresunspor: 1 - Altay: 2

BB Erzurumspor: 4 - Ümraniyespor: 1

Hatayspor: 3 - Bursaspor: 1

Adana Demirspor: 3 - İstanbulspor: 0

Fatih Karagümrük: 3 - Adanaspor: 0

Akhisarspor: 3 - Keçiörengücü: 4