Antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan teknik direktör Saffet Susic; “Süper Kupa’da ligin en iyi takımı ve son şampiyona karşı oynayacağız. Ancak bu gördüğünüz takım her kulvarda çok büyük sürprizler yaptı neden bir sürpriz daha yapmasın.” Dedi.

Transfer ile ilgili soruları yanıtlayan Susic; “bugüne kadar takıma iyi transferler yaptık. O arkadaşların da takıma katkısı şuan oluyor. Tabi transfer sezonu bitmedi bir iki tane futbolcu alma hakkımız var. Transferler sadece bana bağlı değil, biz başkan ve yönetimle birlikte bir ekip çalışması yapıyoruz. Şuan benim aklımda forvet arkasında oynayabilecek bir futbolcu düşünüyorum. Ama transferde biraz zor oluyor.” Diye ifade etti.

JOSUE HAZIR DEĞİL

Yeni transfer Josue ile ilgili de açıklama yapan Susic; “Son 1 yıldır futbol oynamamış kendisi son 3 aydır da herhangi resmi bir maçı yok. Önümüzdeki Galatasaray ve Beşiktaş maçı için Josue için plan yapamayız. Herhalde 15-20 gün sonraya tam olarak hazır olacaktır.” Dedi.

OFANSİF TAKIM OLACAK

Takımın genel oyunu ile ilgili Susic; “Bugüne kadar benim bütün oynadığım takımlar sahada hep ofansif oyun sergiledi. Önümüzde Galatasaray maçımız var onda göreceğiz” dedi.

TAKIMDA FORMA SAVAŞI VAR

Galatasaray’a karşı kuracağı takım için 7-8 tane futbolcu belirlediğini ifade eden Susic; “Şuan için kafamda 7-8 tane futbolcu belirledim. Bugünkü antrenman sonrasında takım bana tam bir bilgi verecek. Tüm futbolcularımız kamp boyunca çok iyi çalıştılar. Hepsi de bence Galatasaray’a karşı oynamayı hak ediyor. Dediğimiz gibi sahanın içine koyabileceğimiz 11 kişi var. Takımda çok büyük forma savaşı var” dedi.

VAR SİSTEMİ

Türkiye’de bu yıl uygulanacak olan VAR sistemi ile ilgili düşüncelerini paylaşan Susic; “Bence çok iyi bir sistem. VAR’ı Dünya Kupasında gördük. Hakemler her pozisyonu göremiyor. Bence çok işe yarar bir sistem olacak” dedi. 

Cezalı durumda olan kaleci Milan Lukac izinli olurken Akhisarspor’da başka herhangi sakat ve cezalı futbolcu bulunmuyor.