Tokyo’da yapılacak olan Olimpiyatlarda Ülkemizi temsil edecek olan Milli Güreşçimiz Kerem Kamal, Vali Yaşar Karadeniz’i ziyaret etti.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Tokyo 2020 Avrupa Kıtası Elemelerinde ilk kez olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazanan Milli Güreşçimiz Kerem Kamal, Vali Yaşar Karadeniz’e ziyarette bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ve Güreş Antrenörü Süleyman Güngör’ün de bulunduğu ziyarette Vali Yaşar Karadeniz, Milli Güreşçimiz Kerem Kamal ve antrenörünü tebrik etti.

Sporu tüm olimpik branşlarda hatta geleneksel spor dallarını da kapsayacak şekilde tabana yaymanın ülkemizin spor alanında daha başarılı olmasını sağlayacağını söyleyen Vali Karadeniz,  “Futbol, her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de ön planda olan bir spor dalıdır. Ancak futbol dışındaki spor dallarına da futbola verdiğimiz önem kadar önem vermek zorundayız. Tüm branşlarda Kerem gibi başarılı olacak gençlerimiz mutlaka sahada var. Yeter ki hocamızın Kerem’i okulda bulup çıkardığı ve yetiştirdiği gibi diğer gençlerimizi de bu şekilde yetiştirip spora kazandıralım.  Böyle başarılar sizden sonra başka gençleri de bu sporu yapmaya özendirecektir. Bu anlamda elde edilen başarının kıymetli olduğu kanaatindeyim” dedi.

Milli ve ata sporumuz olan güreş sporunda dünyada öncü olmamız gerektiğini de ifade eden Vali Karadeniz, “Manisa’dan yetişip olimpiyatlara kadar yolunuzun açılmış olması güzel bir şey.  Elbette orada madalya almanızı hepimiz dört gözle bekliyoruz. Ama bu olmasa da olimpiyatlara ilk gidişin. Bu da her halükarda senin daha büyük başarılar elde etmende önemli bir tecrübe olacaktır” dedi.

Ziyarette, Vali Karadeniz milli güreşçimiz Kerem Kamal ve antrenörüne çeşitli hediyeler verdi.

Milli Güreşçimiz Kamal, 23 Temmuz - 8 Ağustos 2021 tarihleri arasında Tokyo da düzenlenecek olan olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek.