5 maçtır gol atamayan ve maç kazanmayan Akhisarspor’un gol ve galibiyet hasreti Altınordu mağlubiyeti ile 6’ya çıktı.

Stat: Bornova Doğanlar

Hakemler: Erkan Özdamar, Utku Tunavelioğlu, Hakan Karabalcık

Altınordu: Erhan Erentürk, Ravil Tagir, Berkan Samancı, Kemal Rüzgar, Ali Yaşar, Hüseyin Atakan Üner, Metehan Mimaroğlu (Dk. Hüsamettin Yener), Yusu Alçın Arslan, Furkan Çil, Okan Derici (Dk. Burak İnce), Onur Taha Takır

Akhisarspor: Gökhan, Vrsajevic, Rotman, Musa Nizam, Kadir Keleş (Dk. 65 Muhammet Reis), Aykut, Bjaranason, Erhan (Dk. 65 Tolga), Ergin Keleş, Burhan Eşer, Cikalleshi (Dk. 74 İrfan Hadzic)

Gol: Dk. 6 Metehan Mimaroğlu, Dk. 57 Kemal

Sarı Kart: 28 Aykut Çeviker, 55 Rotman (Akhisarspor)

Maçtan dakikalar

6. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Bu dakikada Ali Yaşar’ın soldan ceza alanı içine yaptığı ortada arka direkte Metehan Mimaroğlu, yatarak topu filelere gönderdi. 1-0.

18. dakikada Cikalleshi’nin ceza alanı dışından sert şutunu kaleci Erhan güçlükle kornere çeldi.

37. dakikada Ergin Keleş’in sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

49. dakikada Hüseyin Atakan Üner’in ceza alanı dışından sert şutunu kaleci Gökhan güçlükle kornere tokatladı.

57. dakikada Atakan Üner’in soldan ortasında topla buluşan Kemal Rüzgar topu filelerle buluşturdu. 2-0.

59. dakikada Altınordu mutlak bir golden oldu. Furkan Çil’in sağdan ceza alanı içine yaptığı ortada Kemal Rüzgar’ın vuruşunda savunma araya girdi. Sonrasında kaleci Gökhan güçlükle topu uzaklaştırdı.

74. dakikada Vrasevic’in ceza sahası içinden vuruşunu kaleci Erhan güçlükle kornere tokatladı.

89. dakikada ev sahibi ekip Burak İnce ile mutlak bir golden oldu. Savunma arkasında topla buluşan Burak İnce’nin vurşunu kaleci çıkardı. Yine bu ataktan bir dakika sonra bu defa ceza alanı içinde topla buluşan Hüsamettin Yener’in sert şutunu kaleci Gökhan mutlak bir golü engelledi.

MAÇTAN NOTLAR

Akhisarspor’da hafta içinde Mehmet Altıparmak’tan boşalan teknik direktörlüğe getirilen Yılmaz Vural takımın başında ilk maçına çıktı.

Tecrübeli  teknik adam, 90 dakika boyunca yedek kulübesinden çıkarak oyuncularına taktik verdi.

Akhisarspor’da Altınordu maçı öncesinde stoperde oynayan Cocalic ve Alper’in cezalı olmasından dolayı Yılmaz Vural stoperde Musa Nizam ve Rotman’ı oynattı. Mehmet Altıparmak döneminde formaya hasret kalan Rotman, orta sahada olmasına rağmen bu maçta stoperde görev yaptı.

Uzun süredir sakatlık problemi yaşayan geçen haftaki Bursaspor maçında yedek kulübesinde oturan diğer stoper Uğur Aslan Kuru, bu maçta da forma giyemedi. Uğur Aslan Kuru, bir nevi eksiklikler olmasına rağmen formasını kaptırmış oldu.

Yılmaz Vural, Mehmet Altıparmak döneminin son zamanlarında vazgeçilmez oyuncusu olan Çekdar Orhan’ı keserek Ergin Keleş’i sahaya sürdü. Ergin Keleş, Cikalleshi’nin arkasında görev yaptı.

Hafta boyunca gribal enfeksiyon sorunu yaşayan ve son çalışmada yer alan Muhammet Reis maça yedek kulübesinde başladı.

Akhisar’dan gelen yaklaşık 500 kişilik taraftar grubu da kendilerine ayrılan tribünden maçı takip ederek takımlarına destek oldu.

Başkan ve yönetim kurulu üyeleri de protokol tribününden maçı takip etti.

60. dakikadan sonra Akhisar taraftarları ‘En büyük taraftar futbolcular sahtekar’ tezahüratına başladı.

Taraftar istifa tezahüratı yaptı. ‘Şampiyon takımı rezil ettiniz’ tezahüratı yapıldı. ‘Hüseyin Eryüksel nerdesin. Allah belanı versin’ ‘Formayı çıkarın …. gidin’

Yılmaz Vural’a sevgi gösterisinde bulunan taraftarar ‘Hoca bunlara dayak atsana’ tezahüratı yaptı.