Altı haftadır puana hasret Akhisarspor’un son olarak evinde Giresunspor’a  da 1-0 yenilmesi sonrası teknik direktör Mesut Dilsöz, “Transfer yasağı kaldırılmalıdır. Her hafta eksiliyoruz. Hafta içinde kimin takımı terk edeceğini bilmediğim için sahaya kiminle  çıkacağımı son dakika belirliyorum.” dedi.

9. hafta  evinde oynadığı Boluspor  maçında 2-2 berabere kalarak aldığı 1 pandan sonra oynadığı 6 maçı da kaybeden yeşil siyahlılar 18 puan kaybetti. 2 Ocak cumartesi günü saat 13.30 da  ilk yarının son hafta maçını deplasmanda Ümraniyespor oynayacak.  Akhisarspor, 11 Ocak pazartesi günü de 13. hafta da evinde oynayacağı, ertelenen Adanaspor  maçını yaparak ligin ilk yarı maçlarını tamamlamış olacak.

Giresun maçı sonucuna özellikle futbolcuları adına büyük üzüntü duyduğunu söyleyen teknik direktör Mesut Dilsöz, “Müsabaka kazanmaya çok ihtiyacımız var. Oyuncularımın çabaları var. Teknik  konuda  eksiklilerimiz var. Hafta içinde bu konuda  çalıştık. Fakat güçlü rakipler karşısında çaresiz kalıyoruz.” Sorulan bir sonu üzerine  Dilsöz, “İleriye dönük plan yapamıyoruz. Transfer yasağının kalkması lazım. Oyuncular sözleşmeleri gereği takımı terk ediyorlar. Geçen hafta Elmar sözleşmesi fesih ederek ayrıldı. Acaba Rotman da gelecek hafta takım da olacak mı bilemiyorum. Takım bulanların ayrılırlar diye düşünüyorum.”

 Giresun maçında cezalı olan  Vrajevic ve İrfan Hazdiç forma giyemezlerken, Ümraniye maçında da  Kadir ile Çekdar Orhan  4 sarı kart cezalı olarak sahaya çıkamıyacaklar.