Süper Lig’in 14’üncü haftasında Manisa 19 Mayıs Stadyumunda Yeni Malatyaspor’u konuk edecek olan Teleset Mobilya Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası 5.Tur ilk maçında dün deplasmanda 3-0 yenerek dönmesi ardından bugün hazırlıklara başladı. Ligde 5 haftada 2 puan çıkarak yeşil-siyahlılar Yeni Malatyaspor karşısında çıkış arayacak. Ege temsilcisi Teleset Mobilya Akhisarspor en son galibiyetini 8’inci haftada deplasmanda Trabzonspor’u 6-1 yenerek almıştı.

Yılmaz Atabarut Tesislerinde saat 16.00’da başlayan idman öncesi yeşil-siyahlıları Akhisar Sanayi Esnafı ile Soma Zaferspor Kız Futbol takımı ziyaret ederek baklava ikramında bulundu ve Yeni Malatyaspor maçında başarılar dilediler.

İdman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan T.M. Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk Malatyaspor karşısında iyi bir oyun sergileyerek galip gelmek istediklerini dile getirerek taraftarı da stada davet etti.

Zorlu bir maça çıkacaklarını ifade eden Buruk, “Lige başladığımız hızın altına düştük, aynı hızda gitmediğimiz kesin. İyi bir periyot yakalamıştık ve bu periyodun dışında son haftalara baktığımızda da zorlu bir fikstüre girdiğimizi söylemiştik. Ama bu zorlu fikstürden daha yüksek puan bekliyorduk. Özellikle iç saha maçlarımızı kazanmamız gerekiyor, dış sahada yine kazanabileceğimiz maçlar vardı. En son Göztepe maçında 70’inci dakikaya kadar iki takımında birbirini kilitlediği, iki takımında çok fazla hücum aksiyonlarının olmadığı golü atan takımın kazanacağı bir maçtı. Durak toptan yediğimiz gol, bize mağlubiyeti getirdi. Bu hafta kendi sahamızda bir şansımız var, tekrar kazanmak için daha iyisini yapmamız gerekiyor. Daha iyisini de inşallah bu hafta yapacağız. Bu hafta iyi bir takıma karşı oynayacağız, özellikle son haftalarda yükselişe geçen oyun olarak takım olarak bazı dengeleri oturtan ve son hafta Beşiktaş’a karşı oyun olarak iyi bir oyun sergileyen Malatyaspor bu hafta bizi bekliyor ve zorlu bir maç olacağını düşünüyorum.

Ligin altı ile üstü arasında çok dar pencereler var yani bir anda galibiyetle ilk 3’ün içerisine girebilirsiniz veya kötü gidişatla da takımlar alta gidebiliyor. İnşallah bu hafta ile birlikte yükselişe geçmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan T.M. Akhisarspor’da sakatlıkları süren Ömer Bayram ile Serginho idmana çıkmadığı ve kulüpten yapılan açıklamada ise salonda çalıştığı bildirilirken Yeni Malatyaspor kadrosunda yer alamayacakları ifade edildi.(BG-HŞ)