Düzenlenen toplantıya AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Garnizon Komutanı Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, başkan yardımcıları Ahmet Tınazlı, Ekrem Kayserili, Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Jandarma Komutanı Ali Galip Kocaman, ATSO Başkan yardımcısı Kaya Yılmaz, Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın, Akhisar Ziraat Odası personeli, AK Parti ilçe başkanı Fatih Füzün ve yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyeleri, İyi Parti ilçe başkanı Mustafa Kındıroğlu, MHP ilçe başkanı Ahmet Namal, Şoförler Odası başkanı H. İbrahim Doğan, AKGİAD Başkanı Özkan Kalın, Köfteci Ramiz yönetim kurulu başkan yardımcısı Birtan Taşkınlar, yönetim kurulu üyesi Bülent Taşkınlar, OSB müdürü Mete Demir, TÜRFAD yönetim kurulu üyeleri ve taraftar dernekleri katıldı.

Düzenlenen toplantıda söze Akhisarspor’un mali yapısını anlatarak başlayan As başkan Ali Kuloğlu, yaklaşık 9 milyon TL borç ile geçtiğimiz sezonu kapattıklarını söyledi.

“9 MİLYON TL EMNES’E BORÇ VAR”

Kuloğlu: “  Akhisarspor ile ilgili çok geniş detaylı bilgileri tekrardan anlatmayı gerektiğini sanmıyorum. Akhisarspor’un önümüzdeki süreçte karşısındaki olan sorunları bilgi vereyim. Akhisar CAS davasındaki Emnes konusu zor duruma düşüren en büyük konudur. 2020-2021 yılı içerisinde federasyon gelirlerimiz de tahminen 12 milyon TL’ye ulaşırız. Bu rakam üzerinden gidersek Akhissarspor’un Emnes tarafından 2021-2022 yılı gelirinin 1 milyon Euro’su yaklaşık 9 milyon TL’si Emnes’e gidecek. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar da anlaşma yoluna gitmek istedik. Anlaşma son safhaya geldiğinde avukat arkadaşlar bu işten feragat ettiler. Biz dedik ki 500 bin Euro verelim bu tebliği kaldırın fakat anlaşma olmayınca kulübümüz maalesef bu anlaşmadan sağlanamadı.

GEÇEN SEZONU 9 MİLYON BORÇ İLE TAMAMLADIK

Futbolcular ile yaptığımız görüşmeler de bir takım futbolcuları gönderdik. Halen burada olan yaptığımız anlaşmalar ile çok büyük özveride bulundular. Geçen sene 2019-2020 sezonunun yerli futbolculara olan 6 milyon TL borç ile kapattık. Yabancı futbolculara da yaklaşık 3 milyon TL toplamda 9 milyon TL borç ile 2019-2020 sezonunu tamamladık. Fakat bu futbolcuların bir kısmını bedelsiz anlaşarak karşılıklı fesih ederek yollarımızı ayırdık. Kalan futbolcular ile yaptığımız görüşmelerde bu futbolcu kardeşlerimiz yaklaşık 9 milyon TL olan borcu 3 milyon 290 bin TL’ye indirdik. Futbolcularla yaptığımız uzun görüşmeler de gelecek sezon oynayacakları yıl için garanti paralarına da yabancılar olmak kaydıyla hepsi yaklaşık %25, %30 oranın da indirim yaptı. Fakat verdiğimiz söz gereği 13 milyon 290 bin TL’yi Emnes davasında avukatı ile anlaşamamamız gereğinde bu para gelmeyince maalesef ve maalesef futbolculara verdiğimiz sözü getiremedik.

“AKHİSARSPOR HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR”

Bu şartlar altında Akhisarspor’un bizim yönetim olarak daha faydalı olacağınıza, Akhisarspor’u şu anki pozisyonundan daha ileri götürebileceğinize inandığımız için kongre kararı aldık. Akhisarspor’un zarar görmemesi için bizim çalışmamız anca bu noktaya kadar yetti. Bu anlamda siz büyüklerimizi davet ederek burada ufak bir toplantı yapıp. Doğru karar vererek Akhisarspor’umuzun her şeyin üstün de durmak düşüncesi içerisindeyiz. Akhisarspor çok kutsal her şeyin üzerindedir.

DUTLULU: BİZ GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu; geçmişle ilgili hiçbir şey söylemeyeceğim artık önümüze bakmamız lazım zor bir durumdayız ama çözülmeyecek bir şey değil. Bolu belediye başkanı ile görüştüm dün biliyorsunuz bir anlaşma imzaladı onlar isim hakkı ile. Görüştüm onunla başkanım nasıl destek oluyorsunuz diye fikir alışverişi yaptık. Onun söylediği şu isim hakkını satmışlar iki seneliğine 4 milyon TL civarı 2 senelik satmışlar. Forma reklamını da 400 bin Euro’ya vermişler. Bunlar önemli rakamlar. Bizim bundan sonra Akhisarspor için gerek isim hakkı olsun gerek sponsorluklar olsun desteği vermektir. Başkanım bu işi bırakmayı düşündüklerini söylediler. Ben açık söyleyeyim. Biz ne olursa olsun Akhisarspor’a desteğimizi sürdüreceğiz. Artı şunu da yapacağız. Desinler ki şöyle bir sponsor bulduk gider konuşuruz. Elimizden geleni yaparız. Maksat Akhisarspor düzlüğe çıkması. Genelkurultay kararı alınmış hayırlısı olsun.  Bence 120 tane üye var bu 120 üyenin içinden tekrar bu işi yapmak isteyen emek harcayacak olan tecrübesi olan arkadaşlarımız ağabeylerimiz vardır. 7 kişilik yönetim oluşur. Burada eldeki rakam biraz kısıtlı bir rakam ama mutlaka uygun bir yönetim olur. Ben şahsen belediye başkanı olarak elimden gelen desteği yapmaya hazırım. Bazı duyumlarda işte şu kadar daha fazla yardım etsin başkan diye ama Belediyenin çok daha fazla maddi destek yapacak hali kalmadı. Elimizden geleni yapıyoruz ama kurulacak olan yönetime ya da belki bu yönetim devam edecektir.  Biz Akhisarspor yönetimine gerekli desteği vereceğiz. Bize gelen sponsorlukları da yönlendiriyoruz. Ama bu sadece Belediye başkanının ve ekibinin yapacağı bir şey değil. Akhisarlı iş adamlarının odaların, borsalarının, siyasilerinin hep beraber bu işe sahip çıkması lazım. Bu toplantı bir karar alma toplantısı olsun. Soracağınız her şeyi sorun gerçekten çok şeffaflar. Bu konuda kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.

KARABULUT: HEPİMİZ BU TAKIMI AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Fatih Karabulut; 125 tane üyemiz var şöyle bir düşüncem var şirketleştirelim Akhisarspor’u tamamıyla belediyenin olsun biz kalkıp da bir Fenerbahçe veya Beşiktaş değiliz 1 milyon üye yapamayız burada. Böyle bir görüşümüz var. Hepimiz bu takımı ayakta tutmaya çalışıyoruz.

128 ÜYEDEN 2 BİN’ER LİRA TOPLANSIN

1970 Akigo taraftar derneği başkanı Cumhur Özkaynak; “ Öncelikle acil bir paraya ihtiyacımız var. Önerilen rakamlar güzel rakamlar herkesin eline sağlık ama bunlar uzun süreçte olacak olanlar. İlk önce 3 milyon 2 bin TL lazım. Bu da büyük iş adamlarının yardımlarıyla olacak bir iş. Üyelikler 2 bin liraya düştü ben bu zamana kadar üye olamadım olmak istedim ama olmadı. Ama şimdi ilk fırsatta olacağım. İlk önce üyeliklerimizin 128 tane üyemiz var onlarda taşın altına elini koyması lazım. 128 kimse 2 bin toplamaya oradan başlayalım. Bizler de gerekli desteği vereceğiz. Burada Akhisarspor’un yıllarca zaferleriyle Fenerbahçeyi, Galatasaray’ı yenip de gurur duymasıyla övünen insanlar, kulübün hala ayakta durmasını isteyenler inşallah. Lazım olan 3.2 milyon TL bugün çıkarda pazartesi ödenir. Biz de bir nefes alırız. Ondan sonraki süreçte derneklerimizin yapmış olduğu destekleriyle, üyeliklerden rica ediyorum 128 tane üyeden başlansın 2 bin lira bizler zaten arkadan geliyoruz. Bazı arkadaşlarımız yönetimde olmak istiyorlar ama şuan tüzük gereğiyle olamıyorlar. 15 gün sonra kongre kararımız var. O kongre de kişileri üye yapıp tüzük değişikliği ile yani yeni olan üye 1 yıl beklemeden seçme seçilme hakkında olabilir.

TAŞKINLAR: TEK KONUMUZ  AKHİSARSPOR

Birtan Taşkınlar: Sayın milletvekilimizin tespitleri doğru. Belediye başkanım yanıyor yıkılıyor ben varım diyor. Şu anki hizmetlerini devam ettireceğini söylüyor. Üstelikte hepimizin söyleyemediği bir farklı durum var. İktidarda bir durum var belediyemiz iktidar partisi değil. Akhisarspor bunların üstünde. Asla konuşmamızın içinde bir gram siyaset olamaz, olmamalı. Hepimizi bir araya getiren futbolun tutkusu ve beraberindeki Akhisarspor aşkı. Bu çocukların hepsini tek tek tanıyoruz. Gece beraber otururken  tek konumuz Akhisarspor. Yanıp yıkılıyor. Biliyorsunuz futbol federasyonunda görev aldım. Tüm Türkiye'yi dolaştım. Akhisar'ın adını ağzımıza aldığımızda hemen Akhisarspor diyorlar. Fenerbahçe'yi finalde yendiniz ve kupayı aldınız diyerek alnımızdan öpüyorlar. Galatasaray'ı yendik süper kupayı aldık. Ne olur bunları unutmayalım.

BİZ HER ZAMAN ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPARIZ

Şimdi benim söylemek istediğim şu, sağ olsun Akhisar Galatasaraylılar Derneği başkanı kardeşim 10 bin liralarla bu iş olmaz. Evet bir jesttir, bir kıvılcımdır ama öyle olmaz. Daha önce amatör ligdeyken de bunu yaşadık. Nasıl yaşadık, Salihli, Turgutlu, Soma, Alaşehir korkunç bir amatör küme vardı. Şuan ki TFF 1. Lig seviyesinde bir lig idi ve o zamanlarda böyle şeyler yaşandı ama olmuyor. 5 lira 10 liralarla olmuyor. Çünkü can suyu lazım. 3 milyon 290 bin tl. Bu parayı acilen bulmamız lazım. Biz de Ramiz Ailesi olarak 7 sene boyunca Akhisarspor'a şeref ve gururla forma reklamı verdik, son kuruşuna kadar helal olsun bir o kadar daha veririz. Bundan da hiçbir Akhisarlının kaygısı olmasın. Yine veririz, yine veririz. Ben bu takımda futbol oynadım, bunu bilenler biliyor. 5 numarayla 5 sene futbol oynadım. Bundan daha büyük Akhisarsporluluk mu var ? Şimdi heyet teşkil edilmesi lazım. İster adına akil heyeti diyelim ister şehrin eşrafı diyin. Bu komitenin içine Halil İbrahim Doğan'ın olması lazım. Akhisar Ticaret ve Sanayi odası mutlaka olmalı. Akhisar Ticaret Borsası başkanım olmalı. Biz Köfteci Ramiz olarak üzerimize düşeni yaparız. İlk etapta can suyu denilen 3 milyon 290 bin lirayı toplayalım. Bu heyetle kapı kapı dolaşıp bu parayı toplayalım. Akhisarspor için kapı kapı dolaşırız feda olsun. Bu para toplanabilecek bir rakam. Ben şu an Ramiz ailesi olarak rakam telaffuz etmeyeceğim fakat üstümüze düşeni yaparız. Biz 7 sene yaptık yine yaparız.

Akhisarspor’a gerekli acil paranın toplanması ile ilgili birçok fikrin görüşüldüğü toplantıda basın mensupları Akhisarlılara toplantının her anını sosyal medya üzerinden canlı yayınladı. 

CANLI YAYIN KAPATILDI

Son olarak söz alan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, kameraların kapatılmasını konuşmasının canlı olarak yayınlanmamasını istedi. 

GALATASARAYLILAR DERNEĞİ 10 BİN TL

Akhisar Galatasaraylılar Derneği adına konuşan Uğur Leylek, Akhisarspor’un bu zorlu sürecinde bir kampanya düzenlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, bir kıvılcım başlatmak istediklerini ve dernek olarak 10 bin TL destek olacaklarını belirtti. Ardından Yeşil Siyah Taraftarlar Derneği’de 10 bin TL destek olacaklarını, Akhisar Beşiktaşlılar Derneği adına Tuncay Bilen’de 10 bin TL destek vereceğini açıkladı. 

Toplantıda son olarak konuşma yapan Köfteci Ramiz Yönetim Kurulu başkanı Birtan Taşkınlar, Akhisarspor’un öncelikle bu zorlu sürecinin bir heyet kurularak gerekli paranın toplanabileceğini, bu heyetin hemen oluşturulması gerektiğini şirketleri olarak da ellerinden gelen yardıma hazır olduklarını ifade etti. 

Düzenlenen toplantının ardından Akhisarspor için heyet kurma kararı alan yetkililer çalışmalarına devam edecek.