Akhisar TÜRFAD’ı ziyaret esnasında bazı açıklamalarda bulunan Akhisarspor As başkanı Ali Kuloğlu, kulübe gelen transfer yasağı ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. 

Öncelikle Akhisarspor başkanı Fatih Karabulut açıklamalarında kulüp üyeliklerinin açık olduğunu fakat üyelik için bazı kriterler olduğuna vurgu yaptı.

KARABULUT; KULÜP ÜYELİKLERİ AÇIK

Akhisarspor Başkanı Fatih Karabulut;" Kulübe üyeliklerimiz açık, bizim 125 tane üyemiz var şu anda ve yüzde 90’ı eski üye. İsteyenler üye olabilir ama bunun da belli bir kriterleri var. Bunu biraz daha geliştirmek istiyoruz. Akhisar’a gönül veren insanlar gelsin, Akhisar sevdalısı insanlar gelsin. Geçtiğimiz kongrede üyelik konusu gündeme geldi ve karar aldık. Üye alalım diye kongre kararında belirttik. Akhisarspor’un halkla kaynaşması adına okullara hocamızı ve sporcularımızı gönderiyoruz. Bunu Milli Eğitime de söyledik. Herkesi idmanlarımıza bekliyoruz. Akhisarspor sevgisini temelden aşılamak istiyoruz. Okullardaki öğrencilere maçlara gelsinler diye projelerimiz var. Bilet fiyatlarını dip fiyat yaptık, 5 TL oldu yani bundan aşağısı olmaz. Balıkesir maçında seyircimiz geldi ama olmadık olaylar oldu. Kulübümüz 12 bin TL ceza yedi. Boluspor maçında 40 bin TL ceza yedik.

KULOĞLU; ALKOLLÜ SEYİRCİ İSTEMİYORUZ

Akhisarspor As Başkanı Ali Kuloğlu;" Ali Kuloğlu; “Yapılan hareketler Akhisarspor taraftarına yakışmıyor. Derneklerdeki en büyük eksiklik bana göre dernekler kendi kontrolünden çıkmış. Balıkesir gibi bir İl’e Akhisarspor’u temsilen gidiyoruz. Bu arkadaşlarımız alkol alarak maçlara geliyorlar ve orada çok çirkin hareketler yapılıyor. Bu son derece yanlış" dedi.

EMNES’E 970 BİN EURO BORCUMUZ VAR

Kulübe gelen transfer yasağı hakkında açıklama yapan Kuloğlu, “Şu an bizim FIFA ve CAS’ta onanmış olan cezamız Marvin Emnes olayında 1 milyon 170 bin Euro’dur. Bunun 200 bin Eurosu ödendi. Aslında 1 buçuk milyon Euro, 500 bin Euro da federasyon tarafından geçen sene kesintilerimizden aldılar. Şu an 970 bin Euro Emnes’e borcumuz var ve bu para ödenecek" dedi.

HER AY 3 MİLYON GİDERİMİZ VAR

Kuloğlu;"Ama Akhisarspor’un TFF 1. Ligde Federasyon gelirlerimiz aylık 860 bin TL’dir. Maç başı galibiyetlerimiz 60 bin TL, beraberlikler 50 bin TL ve mağlubiyetlerde de 40 bin TL para geliyor. 6 aylık ilk dönem içerisinde gelen para 230 bin TL yani bir 230 bin TL daha gelecek ve Akhisarspor’un TFF 1. Ligde toplam gelirleri 10 milyon TL’yi bulmuyor. Şu an Akhisarspor’un aylık masrafı futbolcular, maç başları, personel, kiralar, SSK ve stopaj toplamda 2 milyon 800 ve 3 milyon bandında paramız gitmekte. Biz göreve geldiğimizden beri Haziran ayından itibaren bu paraları ödüyoruz. Şu an itibariyle bizim Ocak, Şubat ve Mart’a gelecek bir paramız daha rezervde var. Şu anda bizim 9 milyon gibi bir paramız kenarda var. Transfer yasağımız var ve bunu aşmak üzereyiz çünkü 2 tane transfer düşünüyoruz. Bir tane kanat oyuncusu ve hocanın kafasındaki isimlerden birini transfer etmek istiyoruz" dedi.

FIFA’DA 4 TANE DAVAMIZ VAR

Kuloğlu;" Ayrıca FIFA’da devam eden 4 tane davamız var. Emnes olayı noktalandı, Grbic olayı var büyük ihtimalle aleyhimize sonuçlanacak. Şu an CAS’ta bir 650 bin euroda ordan var. Josue konusunda bizim bir alakamız yok. Osmanlıspor’dan fesih olduktan 1 ay sonra onu transfer ettik. Fakat Josue’nin avukatı bu protokole uymayıp 85 bin Euro Osmanlıspor’dan prim alacaklarını FIFA’ya şikayet ediyor. Osmanlıspor fesh ettiklerini söyleyip Akhisarspor’a transfer olduğunu söylüyor ve Akhisarspor’un adına da tazminat davası açıyor. Aslında bizle ilgili yok. Dany konusunda yeni olarak FIFA’ya dava açtı, 500 bin euroluk. Bunu da onun kazanma ihtimali çok zor. Onun geçen sene ilk yarıda sakatlığı tescilli raporlarla birlikte ve devre arasında bize kendi bildirileriyle Fransa’ya gittiğinde ameliyat olup geleceğini söyledi. Fakat ameliyat olmadan geri geldi ve sağlık kurulumuz gerekli incelemeleri yapıp ameliyat olmadığını ve kulübe faydalı olamayacağına dair elimizde raporlar var. O anlamda bizim Dany’den ceza alma şansımız yok. Biz 220 bin Euro da karşı dava açıyoruz. Gekas sürecinde dava lehimize sonuçlandı. Gekas’tan da yaklaşık 670 bin Euro alacağımız söz konusu. Bunun muhatabı hem Gekas hem Eskişehirspor kulübüdür. Biz bunu Gekas’tan tahsil edemezsek Eskişehirspor’dan federasyon yoluyla tahsil edeceğiz" dedi.

AKHİSARSPOR’U KURUMSALLAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Kuloğlu;" Şampiyon olabilecek kadromuzun olduğuna inanıyorum ama bunu sağlamamız için 3 tane ayağımızın olması lazım. Birinci ayak seyirci, ikinci ayak futbolcular ve teknik heyet ve üçüncü olarak da biz yönetimiz. Motivasyonu da yükselterek bu takımın Süper Lig’e çıkacağına inanıyorum. Çıkarsak 100 milyon TL’ye yakın bir gelir elde edebiliriz. Çıkınca Akhisarspor’u CEO ile yönetmek ve altyapıda muhakkak profesyonel koordinatör getirmek ve Akhisarspor’u kurumsallaştırmak istiyoruz" dedi.