Fenerbahçe'de Mehmet Topal 8. dakikada hava topuna çıktıktan sonra ters bir şekilde ayağını bastı ve sakatlık geçirdi. Milli oyuncu oyuna devam edemedi ve yerini Victor Moses'a bıraktı.

Maçta ilk 20 dakikalık bölüm golsüz eşitlikle geride kaldı.

FENERBAHÇE'NİN İLK İKİ İSABETLİ ŞUTU DA GOL OLDU!

Bu dakikadan sonra rakip kaleye baskı kurmak isteyen Fenerbahçe aradığı golü 28. dakikada buldu: Isla'nın sağ kanattan ortaladığı topa ön direkte Dirar yükseldi. Onun dokunamadığı topu Fatih tokatladı, Soldado önüne düşen topa gelişine vurdu ve takımını öne geçirdi. İspanyol golcü bu sezon Süper Lig'deki 6. golünü kaydetti.

Mücadelede 30. dakika oynanırken bu kez Dirar takımı adına gol kaydetti! Hasan Ali'nin ters topunu Isla sağ kanattan dışarıya doğru çıkardı. Ceza alanı ön çizgisinden Dirar'ın gelişine nefis vuruşunda top köşeden ağlara gitti ve skor 2-0'a geldi. Nabil Dirar bu sezon Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de ilk kez gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe'nin maçtaki ilk iki şutu da isabetli oldu ve her iki şutta da gol geldi.


Fenerbahçe 33. dakikada yine çok etkili geldi: Sol kanattan Valbuena'nın ortaladığı topa kale önündeki Soldado dokunamadı. Top doğrudan auta çıktı.

BU KEZ AKHİSAR KAÇIRDI!

Temponun artış gösterdiği bu dakikalarda Akhisarspor gole çok yaklaştı: 34. dakikada Helder Barbosa'nın içeriye doldurduğu topu göğsüyle önüne alan Bokila sağ çaprazdan vuruşunu yaptı, top yan ağlarda kaldı.

Akhisarspor 45+2'nci dakikada attığı golle umutlandı: Bokila'nın pasıyla sağ kanattan savunma arkasına sarkan Aykut'un içeri çevirdiği topa ön direkte Helder Barbosa vurdu ve topu ağlara yolladı: 2-1

Fenerbahçe, Akhisarspor karşısında soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitti.

Fenerbahçe ikinci yarıya da hızlı başladı: 50. dakikada Valbuena'nın vuruşunda barajı geçen top kaleci Fatih'in bakışları arasında direğin hemen yanından auta çıktı.

Mücadelede dakikalar 63'ü gösterdiğinde Fenerbahçe cephesi penaltı bekledi: Hasan Ali sol kanattan topla birlikte ceza alanına girerken yerde kaldı, Fenerbahçelilerin penaltı beklentileri karşılık bulmadı.

Karşılaşmada 67. dakika oynanırken Akhisarspor'un kullandığı köşe vuruşu sonrası Moses'la kontratağa çıkan Fenerbahçe'de Valbuena sol çaprazdan içeri girer girmez şutunu çekti, top kaleci Fatih'te kaldı.

SİNİRLER BİR ANDA GERİLDİ!

73. dakikada sinirler bir anda gerildi: Akhisarspor atağında Vrsajevic'in sağdan içeri çevirdiği topa Bokila hareketlendi. Araya giren Serdar ve Skrtel, Bokila'nın pozisyonunu bozarken Harun'da kalan top sonrası Bokila ve Serdar Aziz arasında bir gerginlik yaşandı.

79. dakikada sarı kart gören Eljif Elmas, önümüzdeki hafta oynanacak BB Erzurumspor maçında cezalı duruma düştü.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe, Akhisarspor'u 2-1 mağlup etti. 2012-13 sezonundan bu yana Süper Lig'de mücadele eden Akhisarspor, sezonun bitimine iki hafta kala küme düştü! Fenerbahçe ise puanını 40'a yükseltti.