Akhisar Belediyesi, sendikalarla birlikte emekçiden yana yürüttüğü sözleşmelerle çalışanların özlük haklarını iyileştirmeye, ekonomik ve sosyal haklarını korumaya devam ediyor. Manisa Belediye-İş Sendikasının memnun olduğu bir rakamda anlaştıkları için mutlu olduklarını belirten Başkan Besim Dutlulu, belediye işçilerini yüksek enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi.

862 belediye personelinin faydalandığı imzalanan toplu iş sözleşmesine göre; bekar bir belediye işçisinin daha önceden 3 bin 261 TL olan maaşı, anlaşmaya göre ikramiyelerle birlikte  5 bin 200 TL oldu.  

Her zaman işçi ve emekçilerin yanında olduğunu belirten Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Göreve geldiğimiz günden beri işçinin ve emekçinin yanında olduk. Şehrimiz için canla başla mücadele eden işçilerimizin ekonomik ve sosyal haklarını güçlendirmek için adımlar attık. 2022 yılı görüşmelerimizin ardından, Manisa Belediye-İş Sendikası ile bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesi sonucunda da belediyemizdeki sendikalı işçilerimizin alacağı en düşük maaş ikramiyeler ile birlikte 5.200 TL oldu. Bu rakam bekar bir işçimizin alacağı maaş. Sahada çalışan ya da evli-çocuklu olan emekçi arkadaşlarımızın maaşı ise daha yüksek olacak. Hayırlı uğurlu olsun. İşçilerimiz ekonomik olarak ne kadar rahat olursa şehrimize hizmette de o kadar mücadele eder. Hep birlikte omuz omuza şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Manisa Belediye-İş Sendika Başkanı Gökay Sezgin, “Akhisar Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu, işçi ve emekçilerimizin sendikal hakları açısından en fazla özeni gösteren belediye başkanlarımızın başında geliyor. Gösterdiği hassasiyet ve emekleri için kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İmza törenine Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Manisa Belediye-İş Sendika Başkanı Gökay Sezgin’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Bedri Türk, Belediye İş Sendikası Akhisar Belediyesi Baştemsilcisi Devrim Dinçer, Belediye İş Sendikası. Manisa Şube Mali Sekreteri Hakan Çalışkan, Sendika sorumluları Fatma Dilek Boz, Özgür Polat, Bülent Güngör ve Bahattin Yılmazoğlu katıldı.