Yılmaz Atabarut Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan başkan Evren Özbey;” Akhisar’da bir türlü gerçekleşmeyen kongre var. Son haftalardır sizlerle bir araya gelemedik gelişen bazı gelişmeler var. Sportif anlamda çok iyi gittiğimize inanıyorum ta ki bu maça kadar son dakikalardan ötürü yenildiğimiz maçlar oldu eğer bunlar olmasaydı ilk üçün içinde olabileceğimiz bir haftaydı ta ki bu haftaya kadar. Onun dışında geçtiğimiz  belediye başkanımızla bir görüşmemiz oldu biz altyapıya verdiğimiz önemi anlattık geleceğin daha güzel olması için neler yapabiliriz diye konuştuk.  Belediye başkanımızda sağ olsun bize akademi kurmak için bir tesis futbolcuların kalabileceği bir tesis yapma sözü verdi. İnşallah oluşacak bu yenilenme ile Türkiye’nin her yerinden yetenekli çocukları alacağız yetiştireceğiz. Ayrıca çocukların eğitimi içinde bölgede kolejlerden belirli bir kontenjan isteyeceğiz” dedi.

HOCAMIZ CEM KAVAK GAYET BAŞARILI

Evren Özbey;” Soysal medyada hocamızla ilgili oyuncularımızla ilgili şeyler yazıldı. İstifa diye bir şey yok. Hocamız Cem Kavçak gayet başarılı gidiyor. Çok kısıtlı bir bütçe ile takımı idare etmeye çalışıyoruz. Futbolcular alışkın değil eskiden çok güzel yönetilmiş, borcu olmayan bir kulüp, ödemeler günü gününe ödeniyordu. Bu sene transfer tahtamız kapalı olduğu için böyle oynayan bir oyuncu bir anda ödemeler kesilince psikolojik olarak etkilendiği için alışması da zor oldu. Şuan bu süreçte elimizden geldiği kadar oyuncuları rahatlatmak için bu süreci en az zararlı bir şekilde götürmeye çalışıyoruz. Bu haftadaki olayı unutup kenetleneceğiz” dedi. 

BİZ ŞUAN BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ

Evren Özbey;” Hüseyin Eryüksel’e ben buradan teşekkür ediyorum. Kulübü marka yapıp bize bunları nasip etti. Biz şuan burada olmak için çok mutluyuz. Hüseyin Eryüksel kulübü marka olarak başka bir yere taşıdı. Bence çok büyük işler yaptı.  Bu gün süper ligde olan pek çok kulübün bizim kadar marka değeri yok. Taraftarlarımıza  şunu söyleyeyim işte Akhisarlı değiller bırakıp gitsinler arkadaşlar biz Hüseyin Eryüksel’in Avrupa’yı taşıdığı kulübü şampiyonlar liginde oynatacağız. Geldiğimizden beri bize destek olan Besim Dutlulu’nun desteği hep devam ediyor maddi ve manevi olarak. Birtan ve Bülent Taşkınlar abilerimize teşekkür ederim. Destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Akhisarspor basın sözcüsü Av. Bişar Özbey;” Böyle ağır mağlubiyetin arkasından da biz hala takımımıza inanıyoruz. Herkesle bir bütün olup 6-0’da olabilir 1-0’da olabilir neticede hepsi bir mağlubiyet. Bizde istemezdik 6-0 yenilmek. Keçiörengücü maçından sonrada biz hala şampiyonluğa kafamızı kaldırabilecek miyiz. Türkiye futbolu aslında hep bu modelde bir futbol onun dışında takım içerisinde gerçekten ekonomik olarak kendi kaynaklarımızdan idare etmeye çalışıyoruz. Aralık ayı itibariyle kulüp personel maaşlarını kendisi ödeyebilecek duruma gelecek. Ekim ayı gibi Allah bizler burada olmayı nasip ederse kulüp kendi çarkını döndürmeye başlayacak. Bu süreçte planladığımız hiçbir oyuncu satışı yok. Ama çok nitelikli oyuncularımız var” dedi.

KONGREMİZİN İLK TARİHİ 11 ARALIK’TA

Av. Bişar Özbey;” Transfer tahtası açılmasa dahi Türkiye liglerinin en iyi  altyapılarından oyuncuları tarıyoruz. Futbolcun gelişiminde en önemli şey iyi bir birey olması. biz oyuncu üreteceğiz hem başarı kazanacağız hem de oyuncular kendi kariyerinde önemli yollar yapacaklar. Bizde kasamızı doldurup bir daha bu noktalara gelmeyeceğiz. Kongre ile ilgili pandemi dolayısıyla iptal etmek zorunda kaldık. 2 Aralık’ta genelgenin süresi bitiyor eğer yeni bir engel çıkmazsa bugün alınan karar doğrultusunda kongremizin ilk tarihi 11 Aralık yeterli çoğunluk sağlanmazsa 18 Aralık’ta yapacağız” dedi. 

BİZDE BU KULÜBÜ ZARAR ETTİRMEYECEĞİZ

Av. Bişar Özbey;”Biz tüzük değişikliğine gideceğiz kongreden önce o da şu bu tüzük değişikliği ile beraber kulübün yaptığı her borçlanmada  kulüpte imza yetkisi olan yöneticiler bu borçlanmalarda şahsi mal varlığından sorumlu olacak. Yani ben kulübü borçlandırdım o borç kulübün değil benim borcum olacak. Akhisarspor hep yaşayacak bizden sonra gelen kişi bilmeli ben bu kulübü kendi şirketim olarak yönetmek zorundayım yoksa şahsi servetim mal varlığım gider. Biz bunu yapabilecek ve özgüne sahibiz. Akhisarspor Akhisar halkı ile güzel bizde bu kulübü zarar ettirmeyeceğiz. Aksine güçlendireceğiz” dedi.

BİZİM KULÜBÜMÜZ BİR SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ

Av. Bişar Özbey;” Bizim kulübümüz bir spor kulübü derneği sportif başkanı farklı olabilir, dernek başkanlığı farklı olabilir.  Harun Eryüksel tamamen derneğin başkansız kalmayacağı için alınan bir karar.  Ama kulüp başkanı Evren  Özbey. Kulübe alınacak her şeyde Evren Özbey’in imzası var. TFF’de Evren Özbey’in imzası var.  Harun Eryüksel’de bu kulübe yıllarca hizmet yapmış bir insan onun veya benim başkan olmam önemli değil önemli olan Akhisarspor’un sahipsiz olmadığı. Biz 10 parmak kenet halindeyiz hepimizin isteği Akhisar’ı bu dalgalardan çıkartıp eski günlerine geri getirmek. Yönetim kurulu için istediğimiz isimler var. Şuan biz 3 kardeş, Harun Eryüksel, Bülent Taşkınlar, Ufuk Merde, Recep İşçi, Mutlu Özdemir olacak. İlk geldiğimizde hocamıza dedik hazır mısın dedim neye dedi işte önce Avrupa ligine sonra şampiyonlar ligini dedim. Beraber gideceğiz oralara dedim. Halada bu cümlenin arkasındayım. Kısa sürede bunları göreceğiz. Bu işi şov olarak yapsak 1 hafta oyuncular para vermeyiz açarız tahtayı ama bu sefer de içerdeki ortam bozulur” dedi.
Daha sonra Akhisarspor başkanı Evren Özbey ve basın sözcüsü Bişar Özbey, 1 gün izin kullanan futbolcuların haftanın ilk idmanında toplu halde fotoğraf çektirerek Cumartesi günü oynanacak Ankaraspor maçında futbolculardan galibiyet beklediğini söylediler.