Galatasaray’a karşı Süper Kupayı kazanan Akhisarspor, 12 Ağustos Pazar günü deplasmanda lig maçında Beşiktaş’a konuk olacak. 

Akhisar Belediyesi Yılmaz Atabarut Tesislerinde Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdüren Akhisarspor teknik direktörü Saffet Susiç; “Galatasaray ile oynadığımız Süper Kupa finali bizim için çok güzel bir zaferdi. Türkiye’nin en iyi ekibine karşı başa baş bir mücadele ettik. Şimdi Türkiye’nin diğer büyük bir ekibi olan Beşiktaş’a karşı futbol sergileyeceğiz. İnsanlar Galatasaray’a karşı aldığımız zaferin tesadüf olmadığını anlaması için, çok iyi mücadele etmemiz gerekiyor.

Beşiktaş’a karşı nasıl bir kadro kuracağı sorusu üzerine Susiç; “Galatasaray ile Süper Kupa finalini Konya’da oynadık. Beşiktaş ile kendi sahasında oynayacağız. Bunlar farklı maçlar, şunu söyleyebilirim, her futbolcumuz ile çok güzel bir maç çıkarabiliriz. 

Süper Kupa finali sonrası Akhisarspor’un eski teknik direktörü Okan Buruk’un ismini geçirdiği sorulan Saffet Susiç; “Tabi şimdi gerçekler var biz Ziraat Türkiye Kupası finali sonrası bu maçı oynadık. Okan hoca çok iyi birisi abisi Fuat Buruk İstanbulspor’da ekibimdeydi. Bazı şeyleri söylemek gerekir. Ama kendisiyle tanışma fırsatım olmadı.” Dedi.

Ligin başında hedeflediğiniz puan var mı sorusu üzerine Susiç; “Bu puanı belirleyemezsiniz. Önümüzde çok zorlu maçlarımız var. Öncelikle baktığınız zaman bizim için Rize maçı da çok önemli burada yenmemiz gerekiyor. Beşiktaş’ta önemli ama Rize ile burada oynayacağız, sonra Başakşehir deplasmanı var. Sonra UEFA Kupası maçlarımız var dediğim gibi şuan bir puan söylemek doğru olmaz” dedi.

Daha önceki açıklamalarında forvet arkası transferi yapacaklarını hatırlatılması üzerine Susiç; “Şuan transfer yapmak çok zor. Futbolcu bulmak çok zor, ama birkaç tane futbolcu alacağız. Başkan ve yönetimimizle çalışıyoruz. Şuan ekibimiz çok iyi herhangi bir transfer yapmasak da olur.” dedi.

Yeni transferler Manu ve Vrsajevic’in Süper Kupa finalindeki performanslarını değerlendiren Susiç; “Manu baktığınızda diğer futbolcuların yarısı kadar antrenman yaptı. Hala tam hazır değil ama çok güzel bir performans sergiledi. Benim beklediğimden daha iyiydi. Vrsajevic’i zaten tanıyordum. Buraya geldiğimde serbest futbolcu olduğunu bildiğim için alınmasını istedim. İyi ki almışız.” Dedi.

Takımda kart cezalısı Milan Lukac dışında eksik veya cezalı bulunmuyor. (MÖ-BG)