Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Akhisarspor, 28 Mart Pazar günü Yılmaz Atabarut tesislerinde yapılacak kongrede başkanlığa aday olduğunu açıklayan İsmail Hocaoğlu, üyelere “mevcut yönetimi ibra etmeyin” dedi.

Hale Patisserie basın açıklaması yapan İsmail Hocaoğlu, 140 olan üye sayısının 469 kişiye çıktığını söyledi.

HOCAOĞLU: AKHİSAR İLE BAĞLANTISI OLMAYAN 200 ÜYE YAPILMIŞ

İsmail Hocaoğlu: “Akhisarspor’umuzun yirmi yıldır belki de daha uzun süredir ilk defa kongre tarihi açık bir şekilde belli oldu. Ne yazık ki kongre tarihi belli, üyemizin ne olduğu ve ne kadar olduğu belli değildi. Dün itibariyle 140 tane olan üyemiz 469 kişi olduğunu öğrendik. Bu üyelerin 200 tanesinin Akhisar ile bağlantısının olmadığını tamamen dışarıdan yapıldığını gördük. Bunlarla ilgili itirazlarımızı yaptık. Hukuk müşavirlerimiz, yönetici arkadaşlarımız bu konuda müracaatlarını ilgili makamlara yaptılar. Bu üyelerin oy kullanamaması için sadece 140 üyemizin oy kullanması için 40 tane imza topladık. Bu 40 imza ile olağanüstü genel kurul kararı istedik. Fakat bunun üzerine arkadaşlar bırakmak istiyorlardı, gitmek istiyorlardı. Yönetimdeki arkadaşlar da bunların gideceklerini, istemediklerini söylüyorlardı. Biz de bir iki hafta önce yönetici arkadaşlar ve Harun Bey ile bir görüşme yaptık. Eskişehir maçından önce hesapları getirin bunları inceleyelim bakalım dedik. Sonuç olarak bizim tek derdimiz Akhisarspor’un kazanması. Bu kongreyi istememizin nedeni takımımızın ligde kalması, doğru yönetilmesi, verilen sözlerin tutulması. Bugüne kadar bu takım böyle ayakta kaldı. Gelen her oyuncu buradan mutlu ayrıldı. Fakat son zamanlarda buradaki oyuncuların hiçbiri buradan gönüllü ayrılmadı ve alacaklı olarak ayrıldı.

ÜYE LİSTESİNİ SAKLIYORLAR

Bizim gündemimiz kongre yapalım, yeni bir yönetim gelsin, herkesin sahipleneceği yeni bir yönetim anlayışı, Akhisarlı genç kardeşlerimizin de içinde olacağı yeni bir yönetim oluşturalım ve bu yönetimle de kalan maçlarımızı en iyi bir şekilde tamamlayıp ligde kalalım mücadelesi vermek istedik. Fakat anlıyoruz ki başka niyetleri var insanların. Biz burada ısrarla Akhisarspor kazansın derken Akhisarspor’daki üyelerle ilgili 140 üyeden bunlarla beraber kongremizi yapalım herkesle ortak kıldığı yeni bir oluşum yapalım derken yine başka boyutlara gitti olay. 469 tane üye yapıldı, bu yönetimde bunu imzalayan arkadaşlar kimlerse büyük vebali var. Birtan Taşkınlar’a gittim söyledim, bu arkadaşların parasını verelim dedim olur sunalım dedi ve bir haber gelmedi. Harun başkana söyledik yine herhangi bir dönüş olmadı. Biz burada art niyet arıyoruz. Burada yapılan işlerin şeffaf olmasını istiyoruz. Biz dün üye listesini kulüpten istememize rağmen alamadık. Başka kanallardan zorla aldık. Üye listesini dahi saklıyorlar. Pazar günü kongre var bir adres yazıyor başka bir şey yok. Gündem yok. Pazar günü yapacakları olay, hukuki olarak bir yere sığdırmaya çalışsalar dahi bu işin kaçışı yok. Kim bu işin arkasında durursa Pazar günü bu arkadaşlarla birlikte kim yol alırsa bu işin sorumlusu onlardır. Bizim çocuklarımızın dahi mesuliyeti onların üzerindedir. Buradaki çocuklar Akhisarspor sevdasıyla, forma aşkıyla büyüyor.         

BU İŞ HUKUKİ DEĞİL

Biz bu takımı sahipsiz bırakmayacağız dedik. Bu arkadaşların bu işte başarılı olma şansları yok. Çünkü birilerine gidip yanlarına almaya çalışıyorlar. Akhisar’ın gönlünü alması lazım burada insanların. Akhisar’ın gönlü 200 tane dışarıdan üye yapılarak da alınamaz. Dışarıdan yapılan üyelerle ilgili oy kullanmamaları için tedbir kararı istedik. Mahkemeye gerekli başvuruları yaptık. Bu arkadaşlar oy kullanabilir fakat pazartesi günü bu işin çıkışı yok. Akhisarlı kim varsa oy kullansın fakat Akhisar’a hiç gelmemiş, bağlantısı olmayan insanların, otobüslerle Akhisar’a gelip oy kullanmasına biz karşıyız. Akhisar halkı da buna karşı, gelen arkadaşlar buraya gelmesinler. Köfte yemeye gelebilirler ama ahlaki ve hukuki değil bu iş.

KİM FOTOĞRAF VERİYORSA ARKASINDA DURACAK

Keçiören maçında 10 bin lira primlerini vermiyorlar oyuncuların. Oyunculara söz veriyorlar Bolu maçı primi için ama oyunculara para ödemiyorlar. Biz Eskişehirspor maçından önce de bu konularda maddi destek sağlayalım dedik. Buradaki eski yöneticilerimizle görüşüyorlar. Onlara da yalan söylüyorlar. Biz bu parayı verdik diyorlar, sonra da biz bunu vermedik de maaş borçları vardı önceden onları verdik. Senin borcun var vereceksin, sen bunları halledeceğim diye geldin buraya. Ben transferi açacağım dedin. İlk yarı oyuncuların hepsi gitti niye gitti para ödenmediği için gitti. Biz Süper Lig’e çıkacağız diye bekliyoruz baktık ki biz şu an düşmezsek çok sevineceğiz. Düşmek gibi bir şey aklımızın ucundan geçmiyor. Bu yöntemlerle de bu takımımıza sahip çıkılması çok zor. Her şey şeffaf olsun biz bunu istiyoruz. Akhisar’daki büyüklerimizden de kim neye sahip çıkıyorsa arkasında durması gerektiğini ifade ediyoruz. Eğer başarısızlık olursa bugün nasıl birilerinin gidip fotoğraf kim veriyorsa bu arkadaşlarla arkasında duracaklar o zaman. Bu işin mesuliyetine girecekler. Para ödenmiyorsa paralarını verecekler. Eğer bu takım başarısız olursa başarısızlığına da ortak olacaklar. Birileri önden gitsin birilerini biz yönlendirelim böyle bir şey yok.

MALİ AÇIDAN İBRA EDİLMESİN

 Pazar günü kongrede Akhisarlılardan isteğimiz şudur. Mali açıdan ibra etmesinler. Biz de görelim bakalım ne kadar borçmuş, kim ne kadar borç yapmış, bu işin sorumluluğu kimde ne kadar? Pazar günü kim oy kullanıyorsa, Akhisarspor’u seven kim varsa burada mali açıdan ibra edilmesin. Kulübün menfaati doğrultusunda ödenmesi gereken paralar varsa zaten bunların hepsini ödeyeceğiz. Ama burada hakkaniyetin dışında dışarıdan alınan ne olduğu belli olmayan hesaplarla ilgili işler de varsa onlar da onları ödeyecek. Zaten mali açıdan ibra olmama demek bu demek.

BİZİM LİSTEMİZ HAZIR

Bizim yönetimimiz 22 kişi ile hazır. 22 tane kulübümüze destek vermiş fakat üye yapılmamış adayımız var bizim. O listeyi sunacağız kongrede. 22 tane üye talebinde bulunmuş fakat üye yapılmamış listeyi sunacağız. Divan başkanı da orada kararını açıklasın. 22 tane de mevcut üyelerden yönetim listesi yapacağız. Bizim listemiz hazır. Biz birileriyle görüşüyoruz, arkadan arkadaşlar arıyorlar. İbra olmak için. Yılmaz Atabarut’a sesleniyorum, Pazar günü ibra ettirmesin.

SAHİP ÇIKMAK İSTEYENLERE KAPI AÇILMIYOR

Bu kulüp bırakılmadığı için insanlar sahip çıkmıyor. Bıraksınlar bakalım kimler sahip çıkıyor? Sahip çıkmak isteyen insanlara kapı açılmadı ki hala açılmıyor. Lütfen her şey şeffaf olsun. Pazar günü de bizim üye listelerimiz, genç dinamik listemiz var. Önce onlar kendi taraflarındaki mevcut yönetimle mi çalışacaklar yoksa mevcut yönetimden hariç yeni bir liste mi yapacaklar. Önce kendileri bir karar versinler. Bu mevcut yönetimin devamı mı olacak yoksa bu kongre Akhisar’da yeni bir oluşum mu olacak. Üzülerek söylüyoruz usulsüz oluyor.