İlk yarıda 7. dakikada Manu ile öne geçen yeşil – siyahlılar 39’da Onur Ayık’ın golü ile farkı ikiye çıkardı. Bursaspor’da 45+2’de Umut Nayir topu ağlara göndererek devreye 2-1 geride girdi. İkinci yarıya rakip sahada baskıyla başlayan Bursaspor 65’de Umut Nayir ile eşitliği sağladı. 85’de Latovlevici güzel bir şutla takımını 2-0 yenilgiden 3-2 üstünlüğe taşıdı. Mücadelenin son dakikalarında Ramazan Keskin skoru belirledi. 2-4

Akhisarspor : 2
Bursaspor: 4
Stat: Spor Toto Akhisar Belediye Stadı
Saat: 16.00
Hakemler: Volkan Bayarslan **, Alpaslan Dedeş **, Yusuf Bozdoğan **
4. Hakem : Abdülkadir Bitigen

Akhisarspor; Fatih Öztürk **, Lopes ***, Sissoko **, Kadir Keleş ** (70 Serginho *), Vrsajevic ** (74 Caner Osmanpaşa *), Josue ***,  Aykut Çeviker ** (88 Regattin ?), Güray Vural ***, Barbosa ***, Onur Ayık ***, Manu ***

Bursaspor: Okan Koçuk **, Barış Yardımcı **, Chedjou **, Ertuğrul Ersoy**, Umut Meraş***, Badji ***, Aytaç Kara ***, Burak Kapacak * (28 Umut Nayir ***), Saivet ***(90+2 Ramazan Keskin *), Latovlevici ***, Tunay Torun** (89 Yusuf Erdoğan ?)

Goller: Dk. 7 Manu, Dk. 39 Onur Ayık, Dk. 45+2 ve 65 Umut Nayir, Dk. 85 Latovlevici, Dk. 90+4 Ramazan
Sarı Kart: Dk. 30 Latovlevici, Dk. 78 Ertuğrul Ersoy (Bursa)
                                               Maçtan dakikalar
14 derecelik futbola elverişli bir havada oynanan karşılaşmaya konuk takım Bursaspor başladı.
İlk tehlikeli atak 7’de Akhisar’dan geldi. Barbosa’nın ceza sahası önü sol çaprazdan arka direğe açtığı ortada Onur kafayla altıpas içine çevirdi. Bomboş pozisyonda Manu topa dokunarak filelerle buluşturdu. 1-0
20’de Bursaspor, ilk kez bu kadar organize geldi. Umut'un sol kanattan ceza sahası ön çizgisine çevirdiği topa Tunay ayağının dışıyla vurdu, savunmadan dönen top Akhisarspor'da kaldı. Bursasporlu oyuncular bu pozisyonda penaltı bekledi.
32’de Tunay’ın sağ kanattan ceza sahası arka direğe açtığı ortada Ertuğrul’un kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.
37’de Ceza sahası dışı sağ çaprazda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Latovlevici’nin kullandığı frikikte Fatih topu son anda çeldi.
39’da Organize gelişen Akhisarspor atağında Lopes’in sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Onur Ayık düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 2-0
45+2’de Tunay'ın sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte çok iyi yükselen Umut Nayir, topu ağlarla buluşturdu ve farkı 1'e indirdi.
İkinci yarıya Akhisarspor başladı.
47’de Sol kanattan topu iyi taşıyan Barbosa’nın ceza sahasına orta şut karışımı gönderdiği top kaleci Okan’da kaldı.
53’de Josue’nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde oluşan karambolde Onur topa dokundu, Bursaspor savunması çizgiden çıkardı.
56’da Barbosa’nın pasında sol kanatta topla buluşan Manu içe kat ederek sağına çekip kaleye gönderdiği şutta top üstten auta gitti.
65’de Saivet’in ara pasında ceza sahasında topla buluşan Umut Nayir, çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 2-2
73’de Barış Yarımdıcı’nın sağ kanatta son çizgiden ceza sahasına çevirdiği topta Aytaç’ın şutunu savunma engelledi.
75’de Köşe vuruşunda Chedjou topa çok iyi yükseldi ancak kaleci Fatih topu son anda çıkardı. Ardından oluşan karambolü Akhisarspor savunması topu çizgiden uzaklaştırdı.
85’de Bursaspor’da kullanılan köşe vuruşunda Akhisarspor savunmasının kafayla uzaklaştırdığı topa ceza sahası dışında bulunan Latovlevici’nin 30 metreden gelişine kaleye gönderdiği şut ağlarla buluştu. 2-3
87’de Onur’un sol pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Güray’ın şutunu Bursaspor savunması çizgiden çıkardı.
90+4’de Chedjou'nun taşıdığı topta sert şutu direkten döndü. Seken topu tamamlayan Ramazan, durumu 4-2'ye getirdi.

Notlar:
* Akhisarspor son oynadığı Antalyaspor kadrosu ile ilk 11’de sahaya çıktı.
* Bursaspor, son oynadığı Kasımpaşa kadrosundan Lima’nın yerine Burak Kapacak, Sakho’nun yerine Saivet ile ilk 11’de sahaya çıktı.
* Akhisarspor’da son idmanda Josue ile kavga eden Seleznov kadro dışı bırakıldı.
* Akhisarsporlu 5 bin kişilik taraftar takımlarına 90 dakika destek verdi.
* Bursasporlu 550 kişilik taraftar takımlarına 90 dakika destek verdi.
*Akhisarspor ile Bursaspor, Süper Lig'de 12 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Akhisarspor'un 5-3'lük üstünlüğü var (4B).
* Bursaspor sahaya ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı pankartla çıktı.
*Akhisarspor, Süper Lig'de Bursaspor ile karşılaştığı son altı maçta bir kez yenildi (4G 1B); bu maçların sadece ikisinde karşılıklı goller oldu.
*Bursaspor, Süper Lig'de Akhisarspor ile deplasmanda karşılaştığı altı maçta sadece bir galibiyet alabildi (1B 4M) ve kalesinde 13 gol gördü.
*Ligdeki son üç maçının ikisini kazanan Akhisarspor (1B), bu sezon ilk dokuz haftada sadece bir galibiyet alabilmişti (2B 6M).
*Bursaspor'un Süper Lig'deki son 11 maçının yedisi berabere bitti (2G 2M); bu 11 maçtan önceki son 49 lig maçında aynı sayıda beraberlik yaşamışlardı (14G 28M).
*Akhisarspor ligde evinde oynadığı son yedi maçta bir kez yenildi (3G 3B); bu maçların sadece birinde birden fazla gol yediler (1-3 vs Trabzonspor).
*Süper Lig'de forma giydiği son üç maçta iki gole katkı yapan Bursasporlu Latovlevici (bir gol ve bir asist), daha önceki son 26 lig maçında aynı sayıda gole katkı yapmıştı (iki asist).
*Bu sezon Süper Lig'de üçten fazla gol katkısı yapan oyuncusu olmayan üç takımdan ikisi bu maçta karşılaşıyor: Bursaspor (Aytaç Kara) & Akhisarspor (Seleznyov, Manu ve Güray Vural).

* Karşılaşmayı AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir ve Mehmet Ali Özkan, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Başkan yardımcısı Ömer İşçi şeref tribününden takip etti.
* Karşılaşmayı yöneten hakem Volkan Bayarslan, ilk yarıda 2 ikinci yarıda 5 toplam 7 dakika kayıp zaman oynattı.