Ziraat Türkiye Kupası’nda Akhisarspor ile Galatasaray final maçında 1-0 öne geçtiği maçta Galatasaray’a 3-1 mağlup oldu.

DK. 80 Sinan Gümüş’ün kullandığı penaltıyla Galatasaray durumu 1-1’e getirdi.

Miguel Lopez kararın ardından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Akhisarspor 10 kişi kaldı…

DK:77 Galatasaray’da Diagne ceza alanı içinde kaldı ve penaltı bekledi, hakem Suat Arslanboğa VAR’dan gelen uyarı ile pozisyonu inceledi. Galatasaray bir kez daha penaltı kazandı.

Galatasaray 64.dakikada Linnes’in ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı. Diagne’nin vuruşunda Fatih Öztürk gole izin vermedi

GOOL! Akhisarspor 57’de Elvis Manu’nun golüyle 1-0 öne geçti.

Maçın en net pozisyonu 51.dakikada yaşandı. Onyekuru’nun ceza sahası yayında attığı müthiş şuta Fatih Öztürk parmaklarının ucuyla dokundu ve top direkten geri geldi.

İŞTE İLK 11’LER:

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Linnes, Ndiaye, Selçuk, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne

Akhisarspor: Fatih, Vrsajevic, Zeki, Caner, Rotman, Kadir Keleş, Miguel Lopes, Barbosa, Güray, Sissoko, Manu

AKHİSARSPOR GALATASARAY MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Yeni 4 Eylül Stadı’nda saat 20.45’te başlayan final müsabakası, ATV’den yayınlanıyor. Mücadeleyi hakem Suat Arslanboğa yönetiyor. Galatasaray’da sakatlığı bulunan Kostantinos Mitroglou, Akhisarspor’a karşı forma giyemeyecek.

AKHİSARSPOR GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE LİNKİ İÇİN TIKLAYIN

GALATASARAY SADECE 5 KEZ KAYBETTİ

Galatasaray , Türkiye Kupası’nda 23. kez finalde mücadele edecek. Kupayı 17 kez ile en fazla müzesine götüren takım olan sarı-kırmızılılar, daha önce 22 kez finalde mücadele etti. Galatasaray, bu maçların sadece 5’ini kaybetti.

Akhisarspor ile Galatasaray 57. Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaştı. Müsabakayı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hüsnü Güreli, Sivas Valisi Salih Ayhan, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Akhisarspor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel ve iki kulübün yöneticileri protokol tribününde seyretti. Mustafa Cengiz, karşılaşma öncesi kendisine sevgi gösterisinde bulunan taraftarları selamladı. Mücadele öncesinde sahanın etrafında iki takımın bayraklarına yer verildi. Seremoni öncesinde müzik eşliğinde bayraklar ve logolarla yapılan görsel şov izleyiciden alkış aldı.

Tribünler doldu

Final karşılaşmasında, stadın VIP ve güney tribünleri Galatasaray, maraton ve kuzey tribünleri ise Akhisarsporlu taraftarlara ayrıldı. İki takım taraftarları da kendilerine ayrılan tribünleri doldurdu. Tokat, Kayseri, Erzincan, Malatya’nın yanı sıra birçok ilden Sivas’a gelen sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Terim’den 3 değişiklik

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Çaykur Rizespor karşısında sahaya sürdüğü ilk 11’de 3 değişikliğe gitti. Terim, Rize deplasmanında görev verdiği Donk, Fernando ve Nagatomo’nun yerine bu karşılaşmada Selçuk İnan, Belhanda ve Linnes’e şans tanıdı. Kalede Muslera’yı oynatan Terim, savunma dörtlüsünde Mariano, Marcao, Luyindama ve Linnes’e görev verdi. Savunmanın önünde Ndiaye ve Selçuk İnan, kanatlarda ise Feghouli ve Onyekuru’ya şans tanıyan Terim, forvetin arkasında Belhanda’yı, ileri uçta Ndiaye’yi görevlendirdi. Akhisarspor’da 2 değişiklik Akhisarspor Teknik Sorumlusu Cem Kavçak, Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe’ye 2-1 yenildikleri maçın kadrosundan 2 değişikliğe gitti. Kavçak, Fenerbahçe maçında görev verdiği Bokila ve Aykut Çeviker’in yerine Kadir Keleş ve Lopes’i sahaya sürdü. Akhisarspor, final müsabakasına, Fatih Öztürk, Vrsajevic, Rotman, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Güray Vural, Lopes, Zeki Yavru, Sissoko, Barbosa, Manu ilk 11’i ile çıktı.

2 bin polis görev yaptı

Karşılaşma nedeniyle stat ve çevresinde 2 bin emniyet mensubu görev yaptı. Bazı polisler ve görevliler, iftarını stadyumda açtı. Akhisarspor sahaya, “100 yıl önceki aynı ruhla Sivas Kongresi’nin 100. yılı kutlu olsun”, Galatasaray ise “Cumhuriyetin Temelini Burada Attık- Mustafa Kemal Atatürk” yazılı pankartlarla çıktı. İki takım oyuncuları, polis ve jandarma üniformaları giyen çocuklarla seramonide yer aldı.