Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk müsabakasında Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunda yapılan karşılaşmada ev sahibi ekip Teleset Mobilya Akhisarspor rekibi Kayserispor’u 1-0 yenerek avantaj elde etti. Maçın ardından açıklamalarda bulunan T.M. Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, maça üstün başladıklarını maç boyunca rakiplerine çok az pozisyon verdiklerini ifade etti. Çok iyi bir yolda olduklarını ifade eden Kayserispor Yardımcı Teknik Direktörü Hakan Ertürk ise iyi hedeflere ulaşacaklarını kaydetti.

Üstün bir performans sergilediklerini ifade eden T.M. Akhisarspro Teknik Direktörü Okan Buruk, “Öncelikle kupanın bizim için önemli olduğunu maçtan önce de söylemiştim. Yani çeyrek finale geldik, çeyrek finalden sonra yarı finale çıkmak oradan finale çıkabilme umudunu yaşamak hem bu bizi heyecanlandırıyor takım olarak hem de taraftarlarımızı heyecanlandıran bir duyguydu. Bugün buna layık bir şekilde maçın başından sonuna kadar oynadık. Özellikle ligin iyi takımlarından biri olan Kayserispor’a karşı maçın başından sonuna kadar çok üstün oynadık. Çok gol pozisyonuna girdik, bir tane korner attırdık maç boyunca onun dışında bir tane de yanlış hatırlamıyorsam belki 1 veya 2 tane pozisyon verdik. Yani bu oyun bizim mutlu etti, taraftarımızı mutlu etti onlarla birlikte takımımız maçın başından sonuna kadar aynı duyguyla mücadele ettiler. Rakip kaleye gittiler, pozisyona girdiler beraber pozisyonları yaşadılar, biz de kenarda aynı şekilde yaşadık çok heyecanlı ve çok güzel bir maç oldu” dedi.

Okan Buruk, “Gece maçları daha keyifli oluyor”

Taraftar ve zeminin yanı sıra gece maçı olması maçın kalitesini arttırdığını ifade eden Buruk, “Bunda tabiki hem taraftarımızın hem takımımızın hem de çok güzel bir zeminin stadın ve gece maçının önemi vardı. Yani gece maçları her zaman kalitesi çok daha yüksek oluyor. Maalesef bundan sonraki 3 hafta tekrar saat 13.30’da oynayacağız. Yani bunu sezon başından beri dile getiriyoruz, neden devamlı biz gündüz maçı yapıyoruz, 13.30’da oynuyoruz diye. Maç planlamadaki arkadaşlarımız sanki biz bunu söylemiyomuşuz gibi devam bizi maçlarımızı 13.30’a koyuyorlar. 13.30 bir futbol maçı için çok uygun bir saat olduğunu düşünmüyorum, hem oynamak için hem seyretmek için yani bunun yayıncının da dikkate alıp maç planlamanın federasyon dikkate alıp, bu da yapılacaksa değişik takımlara da 13.30’da oynatılabilir. Veya bir maç 13.30’da oynatılsın diğer maçlar 16.30’da 18.30’da veya 19.00’da oynatılsın. Yani 3 hafta saat 13.30’da oynayacağız gerçekten bu maçlar çok daha zorlu oluyor. Dediğim gibi yani bugün burada futbol kaliteli ise oynanan zemin, maçın saati ve taraftar desteği çok önemliydi. İnşallah bu ortamı tekrar ilerde yaratacağız. İnşallah bu yolda devam etmek istiyoruz. Yani kazanmak bizim için çok değerli, bugün galibiyeti yaşamak çok değerli, inşallah devam edeceğiz” dedi.

Okan Buruk, “Saatle kala bir oyuncu ile görüşüyoruz”

Transfer sezonunun bitimine saatler kala transfer edilecek mi sorusuna ise Buruk, “Şuanda görüştüğümüz uğraştığımız oyuncular var, yönetimimiz tarafından görüşülüyor ben maçta olduğum için. 1 oyuncu daha alabilirsek katkı sağlayacağına inanıyorum, iyi olur diyoruz. Bilmiyorum inşallah kalan saatlere 1 oyuncu yetiştiririz. Hücum bölgesine bir oyuncu daha alırsak bizim için faydası olacağını düşünüyoruz” dedi.

İyi bir çıkış içerisinde olduklarını ve gelecekte iyi hedeflere ulaşacaklarını ifade eden Kayserispor Yardımcı Teknik Direktörü Hakan Ertürk, “bu seneki olumlu çıkışımız, trendimiz kupada dahil devam ediyor. Kupada ilk defa mağlup olduk, bütün ayaklarda galip gelerek turları geçtik. Biz bu maçın başlarında tutuk başladık, ilk pozisyonu biz bulduk, yüzde 100 gol pozisyonundan yararlanamadık. Maç genelde bizim kontrolümüzde geçti, fakat son dakikada verdiğimiz pozisyonda golü yedik. Ama biz bunu içerdeki haftaya maçta telafi edip kupada da yolumuza devam etmek istiyoruz. Kayserispor kulübü olarak çok iyi yoldayız. Bunu sezon sonuna kadar taşıyıp ligde ve kupada istediğimiz şeylere ulaşmak için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Ekip olarak, yönetim olarak çok iyi yoldayız. İyi bir takımımız var, bu da bizi hedeflere götüreceğine inanıyoruz” dedi. (BG-ED-KM-HŞ)