Kayıt için Akhisar Belediye Şehir Stadyumunda hafta içi ve hafta sonunda Antrenör bürolarında kayıt yaptırılabilir. Okulların kapanması ardından yaz döneminde Temmuz'un ilk haftası kursların başlayacağı ve hafta içi antrenmanların yapılacağı bildirildi.  Futbol kuralları, futbol temel eğitimi, çocukların toplum içinde davranış biçimleri, topluma iyi birey kazandırmak ve bilinçli futbolcu ve futbolu bilen bireyler yetiştirmek amaçlandığı bildirildi. 

Yaz futbol okulunun amacı hakkında bilgi veren Akhisar Belediyespor yaz futbol okulu eğitmenleri, “Akhisar Belediyespor Futbol Okulumuzun amacı geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın öncelikle iyi insan sonrasında ise iyi futbolcular olmasını sağlamaktır. Yaptığımız çalışmaların tamamında çocuklarımızın öncelikle fiziksel, psikolojik sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak birinci önceliğimizdir. Ekip arkadaşlarımızın tamamı Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu ve öğrencisi olup branşlarında son derece bilgili ve tecrübelidirler.

Yaptığımız çalışmalarda önceliğimiz çocuklarımız ve tabii ki onların mutluluğudur. Yani eğitim prensibimiz çocuk merkezlidir. Türkiye Futbol Federasyonunun öngördüğü ve benimsediği eğitim ve öğretim programını aynen uygulamaktayız. Antrenman süresi bilimsel veriler göz önüne alınarak planlanmakta olup gelişim devresinde olan çocuklarda hem fiziksel olarak hem de dikkat ve odaklanma devamlılığının kısa olması sürenin ana belirleyicisidir” denildi.
(BG)