AKGİAD’dan yapılan açıklamada; “28.08.2020 tarihinde Akhisarspor’da üyeliklerin açılması için çağrıda bulunmuştuk. Akhisarspor Yönetimi bu iyi niyetli destek çağrımızı olumlu karşılamış, belli üyelik şartları ile Akhisar halkının şehrinin takımına üye olabileceği ilan edilmişti. Bu ilana istinaden toplanan Akgiad yönetim kurulumuz, gerek Akhisarspor Yönetiminin üyelik çağrısına destek vermek, gerekse üyelik açıklamasının tüm şehirde duyulması amacıyla çalışmada bulunmuştur.

Bu çalışmanın en önemli ayağı, derneğimiz üyelerinin toplu şekilde üyelik başvurusu yapmasıdır. 09.09. 2020 Tarihinde Akhisarspor yönetimi tarafından yapılan, duyuru ile üye kayıtlarının kabulüne başlandığı haberinden sonra toplu şekilde bireysel başvurularımızı Sayın Fatih Karabulut’a teslim ettik. 

Başlatmış olduğumuz “Takımına üye ol, Akhisarspor’a destek ol” kampanyası sonrasında yaklaşık 100’e yakın Akhisar’lı esnaf, işadamı ve şehrine sevdalı insan üyelik işlemlerinin tamamlanmasını beklemekteydi. Ancak, bu 100’e yakın insan içerisinden sadece 10 kişinin üyelikleri kabul edilip onaylanırken, 90 civarında kişinin aynı şartları yerine getirmesine rağmen üyeliklerinin onaylanmaması bizleri son derece üzmüştür. Üyelikleri onaylanan kişilerin üyeliklerinin onaylanmasına sebep olan, ancak diğer 90’a yakın kişinin üyeliklerinin onaylanmamasına sebep olan hangi durumdur bilemiyoruz. Bu sorunun cevabının Akhisar iş dünyası ve Spor kamuoyu tarafından da merak edildiğini düşünüyoruz. 

Akhisarspor’umuzun her zaman ve her durumda şeffaf, adalet ilkelerine bağlı ve şehrimizin değerlerini yücelten bir kurum olması gerekliliğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz. 

 Yinelediğimiz üzere asıl olan Akhisarspor’un menfaati, eski günlerine geri dönmesidir. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik krizi, yönetim krizine çevirmemek adına, Akhisarspor yetkililerinden üye kabulleri hakkında daha şeffaf daha hakkaniyetli bir süreç işletmelerini, sadece derneğimizden üyeliğe başvuranların değil, üye olup üyelik bekleyen tüm başvuru sahiplerinin adına talep etmekteyiz. Akhisarspor yönetiminin, hangi maksatla bahsi geçen 90’a yakın kişinin üyelik işlemlerini tamamlamadığını kamuoyuna açıklaması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.  Saygılarımızla tüm kamuoyuna duyurulur.” Denildi.