AK Parti Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı olan Remzi Şekerci, Bugün de ziyaretlerine hız kesmeden devam etti. 

Remzi Şekerci; “Akhisar’ın Her noktasında ziyaretlerimize devam ediyoruz. Süreç aday adaylığı süreci ancak ben Adaymışçasına vatandaşı ve esnafları ziyaret ediyor ve dinliyorum. Gerçekleştirdiğim tüm ziyaretlerde insanların güler yüz ile karşılayıp, dikkatle dinlemesi ve ilgi göstermesi ise beni ayrıca çok memnun etti. 30 yılı aşkın süredir Fransa’da sayısız faaliyetlerde bulunup bir o kadar da organizasyona imza attım. Akhisar’ın sorunlarını, Vatandaşın sorularını birinci ağızdan duymak için çalışıyoruz. Aldığımız tepkiler çok olumlu ve ilgi alaka gösterip vaktini ayıran herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

10 Ayrı noktayı ziyaret eden Remzi Şekerci, Ziyaretlerine devam edeceğini belirtti. 

REMZİ ŞEKERCİ KİMDİR?

1967 yilinda Malatya’nin Darende ilçesinde dunyaya geldim, koylu bir ailenin 8 çocugundan biriyim. Ilkokulu Darende’de bitirdim.
1978 yilinda ailemle birlikte Manisa Akhisar’a goc ettikten sonra ortaokul egitimimi orada tamamladim. 
1981 yilinin Eylul ayinda babamin Fransa’da olmasi sebebiyle aile birlesimi nedeniyle yurt disina yerlestik.
Liseyi ikamet ettigimiz Evreux sehrinde okuduktan sonra 1995’de Lille Universitesinde Yuksek Tekniker Lisansimi (Brevet Technicien Supérieur) tamamladim. Cok iyi derecede fransizca biliyorum. Evli, 4 cocuk babasiyim. 
1987 yilinda babam Mehmet SEKERCI’nin onculugunu yaptigi Turk Kultur Dernegimizin kurucusu olup 31 yildir var olan bu dernegin baskanligini yurutmekteyim. 
1995 yilinda deri giyim sektorunde kendi isimi kurdum.Dunyaca taninmis 1. sinif dunya markalarina 20 yili askin bir sure fason uretim ve Turkiye’den Fransa’ya deri ithalat ihracat yaptim.
1998 yilinda Fransa’da ilk MUSIAD kurucularindan olup baskan yardimcisi ve baskanligini yapmis, bugun itibariyle hala MUSIAD uyesi bulunmaktayim.
Ayni zamanda DEIK (Dis Ekonomi Iliskiler Kurumu) uyeligim devam etmekteyim.
1999 yilinda Paris’te ilk turk gastronomi mutfagini acan Fransa’ya Turk yemeklerini tanitan kisiyim ve halen devam etmekteyim.
2000 yilinda Fransa’da ilk turk turizm ofisi isletmeciligini yapanlarin basinda gelen biriyim. 

2001 yilinda Turkiye’den Fransa’ya ilk Turk gida urunlerini ihracat eden kisi olup ve butun Turk gida urunlerinin ilk gumrukleme islerimini yapan kisiyim.
2005 yilinda girisimci olarak Tunus’ta « fil à fil » markasini yaratan iplik fabrikasinin kurucusuyum.
Bugun itibariyle aile sirketimiz olan firmamizda gida sektorunde restoran zinciri, supermarket, kasap sektorunde faaliyetlerimiz surmektedir.
1985 li yillarda siyasete merhum Cumhurbaskanimiz Turgut OZAL’in Fransa’ya ziyareti esnasinda Paris Baskonsoloslugumuzda yapmis oldugu bir konusmada etkilenerek basladim.
33 yili bulan bu surecte ulkemi vatanimi milletimi Fransa’da farkli kurumlarda en iyi sekilde temsil ettim ve bu 33 yillik surec icerisinde ulkemizin onderleri olan Cumhurbaskanlarimizi, Basbakanlarimizi, Bakanlarimizi, Milletvekillerimizi ve butun Devlet buyuklerimizi asla yalniz birakmayarak Paris Buyuk Elciligimizin ve Baskonsoloslugumuzun onculugunde hizmet ettim.
2002 yilindan itibaren AK Partinin iktidara gelisi ile Fransa’daki faaliyetlerimizi en ust seviyeye cikardik. Ak Partinin Fransa genelinde teskilatlanmasinda yer aldim. UETD, Avrupa Turk Demokratlar Birligi yonetim kurulunda gorev almaktayim. 20 yili askin suredir COJEP (Conseil pour la Justice, l’Egalité et la Paix) Uluslararsi Adalet, Esitlik ve Baris Konseyi uyesi olup sayisiz faaliyetlerde bulundum ve devam etmekteyim. 
2014 Evreux Belediye encumenligi, 2015’te kurucu uyesi oldugum PEJ (Parti Egalité Justice)  Esitlik ve Adalet Partisinden Haziran 2017 Fransa secimlerinde bugunku Fransa Ekonomi Bakani Bruno LEMAIRE’e rakip olarak milletvekili adayligi, 2017 yilinda ATIK (Avrupa Ticaret ve Is Birligi Konseyi) Paris Istisare konseyi kurucu ve baskaniyim.