Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebüsü (KİT) Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Sayın, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak ve Ali Velestin’in katıldığı Gülbeyaz-ı Ziyafet Restorantta düzenlenen programda Akhisarlı mahalle muhtarlar ile gündeme dair konular ele alındı.

Vatandaşın taleplerini alarak bizlere ileten muhtarların önemli bir rol oynadığını altını çizerek sözlerine başlayan TBMM KİT Komisyona Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “muhtarlarla devamlı diyalog halindeyiz, olmaya devam edeceğiz. Ayağımız çamurdan kurtuldu, AK Parti ile birlikte. Köylerin içerisi çamurdu, mahallelere çamurdan giremezdik. Köy yollarında her gün asfalt yapılırdı ama köy içerisine girdiğimizde greyderleri köy içerisine sokamazdık. Bizimle beraber Allah’a hamd olsun köylerin içerisi parke taş döşendi. Aynı Akhisar şehir merkezine olduğu gibi köylerimizi de mahalleden ayırmadık. Bugün artık baktığımızda artık 109 tane mahallemiz var diyoruz. Büyükşehir de olduk ve köy statüsü kalktı.

Uğur Aydemir: Manisa’ya tırlarla para geliyor

Büyükşehir yasası ile birlikte paramızı ikiye katladık, Ankara’dan gelen para arttı. Her zaman söylüyorum, tırlarla para geliyor Manisa’ya. Bu parayı güzel kullanmak lazım. Ben bugüne kadar ve bundan sonra da Belediye Başkanlarımız hakkında konuşmuyorum. Yani Büyükşehir Belediye Başkanı veya başkan Belediye Başkanları hakkında konuşmuyorum. Biz diyoruz ki bu parayı gönderiyoruz.  Artık bu parayı en güzel şekilde kullanmak Belediye Başkanlarının işidir. 

Uğur Aydemir: İşi bilsinler ona göre hizmet etsinler 

Bu parayı çarçur yapmasınlar, bu parayı en güzel şekilde verimli bir şekilde en güzelini getirecek şekilde kullansınlar. Nereye, bütün Manisa’mıza. Onun için 2019 Mart ayı yaklaştı bir daha sizlerin önüne geleceğiz, huzurunuza geleceğiz ve oy isteyeceğiz.

Evet, Büyükşehir Yasasını çıkartan kardeşlerinizden birisi de benim, ben de oy kullandım, ama değerli arkadaşlar bu Büyükşehir Yasası sadece Manisa’ya çıkartmadık, Konya’da Büyükşehir yasası yürütülüyor. Trabzon, Ordu, İstanbul, Kocaeli vb 30 tane Büyükşehir var. Ama bazı iller bundan muzdarip, mağdur olduklarını ifade ediyorlar. Bunlardan bir tanesi de Manisa, buradan Büyükşehir Belediye Başkanına bir kez daha sesleniyoruz. Hepimiz buralara hizmet için seçildik, hizmet için varız, seçilene kadar tamam particilik yapıyoruz. Seçildikten sonra particiliği bir tarafa bırakıp en güzel ve en iyi şekilde hizmeti devletin bize sağlamış olduğu imkanlarla sizlerin vergileri ile size hizmet etmenin zevkini yaşamamız lazım.

Uğur Aydemir: Biz söz verdik mi yaparız

Şimdi ova yolları kime ait bize mi ait, onlara mı ait. Değerli arkadaşlar arada mağdur olan vatandaşlar var. Biz bunun sahibi kim diye arayana kadar 5 sene geçti. Köylü kardeşlerim yazın haftanın bir günü Akhisar’a geliyorlar. Ama 6 gün her gün tarlasına gidiyor ve bunun da bilincindeyiz. Bu yüzden Belediye Başkanımız Salih Hızlı az önce de ifade etti, baktık ki paylaşamadık Büyükşehir’e ait olsa ve yapmayacağını beyan etse bile ben bu sene ova yollarını yapacağım sözünü sizlere verdi. Bizde söz verdik mi yaparız” dedi.