Bütün Müslüman aleminin yarın ilk orucunu büyük bir heyecan ile eda edeceğini ifade eden Ensivri, Ramazan ayının önemine de vurgu yaptı. Ensivri mesajında , “Ramazan ayının önemi ve fazileti hakkında birçok hadis-i şerif vardır. Bunlardan birisinde Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur. “Ramazan ayının ilk gecesi olunca, cennetin bütün kapıları açılır. Ay boyunca bir tane bile kapı kapatılmaz. Allah Teala, bir çağırıcının şöyle nida etmesini emreder:’ Ey iyilik isteyen! Gel ey kötülükte ileri giden! Kendine dikkat et.’ Sonra der ki: ‘ Yok mu bağışlanmak isteyen, o bağışlanacaktır. Yok mu birşey isteyen, istediği verilecektir. Yok mu tövbe eden, Tövbesi kabul edilecektir.’ Bu davetten yer ağarana kadar devam eder.” Diye buyurulur. Böyle mübarek bir aya bir kez daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Keşke bu mutluluk İsrail’in zulmü ile yarım kalmasaydı. 

İsrail devleti zulmüne ve katliamına Kudus’te devam ediyor. İki gündür Filistinli din kardeşlerimizin üzerine ölüm yağdırıyor. Bu mübarek gecede Yüce Allah’tan duamız İsrail’in ve Amerika’nın yaptığı zulümlerin yanlarına kalmamasıdır. Ve inanıyoruz ki İsrail döktüğü her damla kanın hesabını verecektir.” Dedi

 Ensivri “Mübarek Ramazan Ayı’nın ülkemiz başta olmak üzere bütün Türk-İslam alemine huzur, bereket, barış ve mutluluk getirmesini yüce Allahtan niyaz ederim”diyerek mesajını sonlandırdı.