Saat 14.30'da Engin Erdem ve eşi Gülçin Erdem CHP lokaline gelen partilileri ve davetlileri karşıladı. CHP Lokalinde Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Engin Erdem, CHP'nin 5.ci Belediye Başkan aday adayı oldu.

CHP lokalinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan İlçe başkanı Av. İsmail Fikirli;" Yine güzel bir amaçla toplandık bir kardeşimizin aday adaylığını açıklayacağız. Hep birlikte onun için toplandık güzel günler güzel bir süreç yaşıyoruz. Büyük bir umut var Akhisar’da iktidarı alacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Arkadaşlar partimizi kuran, Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi koruma şekli tam olarak bilimsel esaslara yönelik ve öğretimi başlattı, sanayileşmeyi başlattı. 1915 iki büyük savaş var. Birisi Çanakkale, birisi Sarıkamış’ta ki büyük savaş, savaş demeyelim ona kıyım. 90 bin askerle gidiyorsunuz hiçbir bilimsel hazırlığınız yok ve 90 bin kişiden 1800 kişi geri geliyor. Rus ordusuna 1 mermi atmadan 90 bin askerimiz şehit oluyor. Öbür tarafta Çanakkale orada bir gerçek var Albay Mustafa Kemal Atatürk size ölmeyi emrediyorum diyor. Ogün komutanın değişmesi sonucunda savaşın gidişatı değişiyor. Orada tamamen askerlik bilimi devreye giriyor. Bizler bizim bir parti programımız  var. Bu parti programında tamamen bilimsel. Cumhuriyet Halk partisi tamamen bilimsel Türkiye’nin geleceğine yönelik çözümler öneren bir vücut. Biz şuan kadrolarımızla 3 tane hükümet kurarız. 3. hükümet şuan ki Ak parti bakanlar kurulundan kat kat daha güzel olacak iyi olacağına ben kefilim. Bugün burada Engin Erdem arkadaşımız için toplandık o size kendine anlatacak neden aday adayı olduğunu açıklayacak. Ben mikrofonu aday adayı arkadaşımız Engin Erdem'e veriyorum" dedi.

CHP Lokalinde Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Engin Erdem;" Değerli başkanım

yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları üyelerim, Manisa il örtümüzden aramızda olan misafirlerimiz, ATSO yönetim ve meclis üyeleri, muhtarlarım, değerli partililer, değerli basın mensupları, demokrasi  ve Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucuları tüm değerli dostlara merhaba, hoş geldiniz.

ENGİN ERDEM BİYOGRAFİ

İsmim Engin Erdem, 1973 Akhisar doğumluyum, ilk orta ve lise eğitimimi Akhisar’da tamamladıktan sonra şehrimin ihtiyacı olduğunu düşündüğüm Ziraat mühendisi olabilmek için İzmir Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde okudum ve mezun oldum. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım. Akhisar’da yaşıyorum. Okul mezuniyeti ve askerlik sonrasında 3 yıl zirai ilaç ve gübre bayiliği yaptım. Son 17 yıldır da sigorta acenteliği yapmaktayım. Bununla birlikte

çoğu Akhisarlı gibi zeytin zeytinyağı üreticiliği de yapıyorum. Mesleğim icabı kayıtlı olduğum Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasın da 2005-2018 yılları arasında 13 yıl boyunca meclis üyeliği ve meclis başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Kendimi bildim bileli atadan dededen Cumhuriyet Halk Partiliyim. Felsefem Cumhuriyet Halk Partisi bana ne verebilir değil, ben Cumhuriyet Halk Partisine, gönül verenlerine ne yapabilirim olmuştur.

ÜLKENİN İNSANLARI GÜLMEYİ, HUZURLU YAŞAMAYI, GELECEĞE GÜVENLE BAKMAYI UNUTMUŞ

Engin Erdem ;" Hepinizin bildiği gibi son zamanlar da çok zor şartlar altında yaşamak zorunda kaldık. Bir taraftan enflasyon ve yüksek faiz, diğer taraftan aşırı yükselen döviz kuruna dayalı  artan maliyetler karşısında konkordato ilan etmek zorunda kalan sanayici,  iflasın eşiğine gelen esnaf, işsiz kalan emekçi ve ürettiğini satamayan çiftçi. Böyle bir jeopolitik konumda ve  çok fazla kaynakları olan bir ülkenin insanları gülmeyi, huzurlu yaşamayı, geleceğe güvenle bakmayı unutmuş durumdadırlar. Bu coğrafya içerisinde yer alan kentimiz gerek nüfusu, gerek tarımsal üretime ve milli gelire katkıları ile Türkiye’nin en gözde  ilçelerinden birisidir ve bizimde gözbebeğimizdir" dedi.

HALKIMIZI TERCİHSİZ BIRAKMAMALIYIZ

Engin Erdem ;" Eski, geleneksel ve gerici belediyecilik anlayışı ile gerileyen ve sosyal yaşamını neredeyse kaybeden huzursuz mutsuz ve asosyal bir toplum olmaya itilmiş Akhisar.

Yine son dönemde düzensiz ve plansız yapılan yol ve altyapı çalışmaları aylarca esnafımızı mağdur etmiş, halkımızı isyan ettirmiştir. Sonuçta ekonomik olarak da çok ciddi zararlara sebebiyet vermiştir. Ancak halkının bilgisi görgüsü yüksek Akhisar’ımız bir takım genel etkiler sebebiyle son 3 dönemdir mevcut iktidarı tercih etmek zorunda bırakılmıştır.

Bu noktada bizlerinde hataları olmuş olabilir. Bu konu çoğu partilimiz gibi beni de çok rahatsız ediyor. Halkımızı tercihsiz bırakmamalıyız. Tereddütte bırakmamalıyız. Son 15 yılın geri kalmışlık faturası bir parti gurubuna değil tüm halkımıza mal olmaktadır" dedi.

BUNU HAK ETMİYORUZ ARKADAŞLAR, BUNA DUR DİYECEĞİZ

Engin Erdem ;" Eğer iktidarı alırsak öncelikli hedeflerimizden bir tanesi halkımızı belediyenin desteklediği, düzenlediği sosyal ve kültürel faaliyetler ile buluşturmak olacaktır. En basit örneği yüzyıllardır süregelen Çağlak festivalimiz ilgisizlik yüzünden neredeyse son yıllarda unutulmaya yüz tutmuştur. Yine son yıllarda şehrimizde kutlanmaya başlanan hasat festivaline de belediye tarafından gerekli önem verilmemektedir. Bu festivaller ve şehir içinde belli başlı caddelerde ve mahallerdeki benzer faaliyetlere destek vererek Akhisar’ımızı yerelde, ulusal ve uluslar arası platformlarda bilinen, gözlenen ve merak edilen bir Şehir haline getireceğiz. Ayrıca bu faaliyetler ile Akhisar da gülen yüzleri görmek, moral ve motivasyonu arttırmak daha verimli bir Akhisar yaratma çabalarımıza  çok büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

KÜSKÜN GENÇLERİMİZİ GERİ KAZANACAĞIZ

Engin Erdem ;" Bir diğer ve en öncelikle konumuz gençlerdir. Halen partili olan, olmak isteyen, gönül veren, ancak bazı sebeplerden dolayı aramızda olamayan gençlere sahip çıkacağız.  Öncelikle kaybettiğimiz gençlerimizi, küskün gençlerimizi geri kazanacağız.

Kamuda, yerel yönetimlerde ve özel işletmelerde karşılaşılan siyasal baskıları ortadan kaldırmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. 20 yıllık ticari hayatım ve 13 yıllık ATSO meclis üyeliğim döneminde kazandığım tüm tecrübelerimi ve birikimlerimi Akhisarlı gençler için hazırladığım projelerimde kullanacağım. Bu kentin gerçek değeri, gerçek hazinesi olan gençlerimizi dahil edeceğimiz bu projeler ile hem hayata hazırlanmalarına yardımcı olacak hem de meslek sahibi olmalarını sağlayacağım.  Halen Akhisar da bulunan ve dışarıdan Akhisar a yatırım yapacak firmalara imkan sağlayıp Akhisarlı gençlerimizin şehrimizde kalmasını ve çalışmasını sağlayacağım. Ayrıca gençlerimizin, “genç evleri” projeleri ile farklı imkanlara ulaşmaları da mümkün olacaktır" dedi.

ÜNİVERSİTE KONUSUNDA YOĞUN BİR MESAİ HARCAYACAĞIZ

Engin Erdem ;" Şehrimizin ihtiyacı olan ve bizimde takipçisi olmamız gereken en önemli konulardan bir tanesi üniversitedir. Bacasız Fabrika diye adlandırılan bu kurumlar esnafımıza can verecek en büyük etkenlerden ve Akhisar ın sosyalliğini arttıracak en önemli kazanımlarından birisidir. Akhisar dan çok daha küçük yerleşim yerlerinde üniversiteler var. Bu konuda yoğun bir mesai harcayacağız" dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ OLAN KADINLAR

Engin Erdem ;" Hayatın her döneminde en büyük destekçimiz olan kadınlar. Tüm zorluklara bizimle birlikte göğüs geren kadınlar. En doğal hakları olan anne olma istekleri sebebiyle sahip oldukları çocuklarına bakabilmek için zorunlu olarak çalışma hayatından uzaklaşmak zorunda kalıyorlar. Bunun sebebi mevcut kreşlerin yetersizliği ve ücret politikalarıdır. Onlar için hazırladığımız bir çok projelerden sadece bir tanesi mahalle kreşleri olacaktır. Bu küçük projemiz bile Akhisar a ciddi bir katma değer sağlayacaktır. Kadınlara yönelik bu ve diğer projelerimizi kadın konseyi, kadın dernekleri, vb. örgütlü yapılarla omuz omuza gerçekleştireceğiz" dedi.

BİZ ÇÖZÜM ODAKLI BİR BELEDİYECİLİK SERGİLEYECEĞİZ

Engin Erdem ;" İşim gereği ve STK'larda almış olduğum görevler sürecinde sanayiciler ve esnaflar ile hep iç içe oldum. Onların dertlerini imkansızlıklarını biliyorum. Her ne kadar büyük bir şehir olarak görülsekte, şehrin en büyük abisi olarak adlandırabileceğimiz belediye Esnaf odaları, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası ile yeteri kadar birlikte hareket etmediğinden sanayicimizin ve esnafımızın çözüm süreçleri uzamaktadır. Biz çözüm odaklı bir belediyecilik sergileyeceğiz ve Ticaretin STK ları ile periyodik olarak bir takvim belirleyip bir araya gelerek güç birliği yapacağız. İstihdamı destekleyeceğiz. Ayrıca Zeytin Organize Sanayi Bölgesi için uygulayacağımız özel bir proje ile bürokratik engelleri kaldırıp bölgenin hızla faaliyete geçmesi konusunda da çalışmalar yapacağız" dedi.

ÜRETİCİLERİMİZ BU ŞEHRİN LOKOMOTİFLERİ

Engin Erdem ;" Ziraat Mühendisi olduğumu daha önce belirtmiştim. Bu sebepten dolayı Zirai ilaç bayiliği  ve Sigortacılık yaptığım dönemde de Tarım sigortaları sebebiyle hep bir arada olduğum üreticilerimiz. Bu şehrin lokomotifleri. Ben de onlardan biri olarak onlarında sorunlarını çok yakinen biliyorum. Üreticilerin sorunlarına çözüm oluşturacak projelerim de hazır. Bunlardan bazıları makine parkı, lisanslı depoculuk, kooperatifleştirmedir. Bunların alt başlıkları ve uygulama esasları da hazırdır" dedi.

MAĞDURİYETLERİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN  BİR BİRİM KURULMASINI SAĞLAYACAĞIM

Engin Erdem ;" Ayrıca belediyemize bağlı 109 mahalle muhtarının Manisa Büyük Şehir Belediyesi ile yaptığı faaliyetlerdeki yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için bir birim kurulmasını sağlayacağım. Kent merkezimizin ciddi bir sorunu olan otopark ihtiyacını karşılayacak katlı otopark projelerimiz hazırdır. Yedi batık şehir üzerinde yükselen kentimizin tarihi dokusunu ve değerlerini hem iç hem de dış turizmde pazarlamak üzerine yapmış olduğumuz projelerimiz kentimize ciddi bir reklam ve gelir kaynağı olacaktır" dedi.

GÖNLÜM KALBİM FİKRİM ÖN SEÇİMDEN YANADIR

Engin Erdem ;" Konuşmamın sonuna gelirken şunu belirtmek isterim ki Cumhuriyet Halk Partisi bir kültürdür. Bir umuttur. Tarih boyunca da böyle olmuş ve olacaktır. Şunu söylemeden edemeyeceğim. Gönlüm kalbim fikrim ön seçimden yanadır. Sandıktan kim çıkarsa çıksın kendim seçilmiş gibi sonuna kadar çalışacağım. Ancak Partimin süreç ile ilgili alacağı her türlü karara saygım sonsuzdur. Diğer aday adayı arkadaşlarıma gösterdikleri medeni cesaretten dolayı ve partimizde yaşanan demokrasi şölenine yaptıkları katkıdan dolayı kendilerini tebrik eder ve başarılar dilerim" dedi.

PROJELERİ HAYATTA GEÇİRMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIM

Engin Erdem ;" Siz değerli Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri; öncelikle beni aday göstermeniz, sonrasında ise Akhisar Halkının bize inanarak ve destekleyerek teveccüh göstermesi ve iktidara taşıması ile yukarıda bazılarından genel olarak bahsettiğim projeleri hayatta geçirmek için canla başla çalışacağım. Ve sizlere buradan söz veririm ki Aday olursam Cumhuriyet Halk Partisi, El ele veren adayı, yönetimi, kadınları, gençleri ve gönül verenleri ile bu güne kadarki en coşkulu ve en geniş imkanlı seçim sürecini yaşacaktır. Yola çıktığım ilk gün koymuş olduğum hedef yaşadığım kentin yüzde 50+1 oyunu alabilmekti. Hedefimize ulaşmak için sizlerinde desteği ile emin ve büyük adımlarla yürüyeceğiz. Katılımınız ve beni dinlediğiniz için teşekkür eder, seçimin  Cumhuriyet Halk Partisi ve Akhisar için Hayırlı olmasını dilerim" dedi.