Milletvekili adayı Av. Aslı Aslı Öz mitinglerde ki konuşmasında şu sözlere yer verdi;

İYİ Parti, Ülkemizdeki, Haksızlık hukuksuzluk, Yolsuzluk-yoksulluk, partizanlığın Ayyuka çıktığı bir dönemde her türlü baskı ve yasaklamaları aşarak millet tarafından kuruldu.

Türk Milletinin ülkesi ve devleti ile bölünmez bütünlüğünü korumayı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ün ilkelerini esas almayı; Türkiye Cumhuriyeti'ni milletler Topluluğunun bağımsız, egemen, şerefli ve itibarlı bir üyesi olarak etkin bir bölgesel güç ve lider ülke yapmayı amaç edinir.

Cumhuriyetimizin kurucu iradesine bağlı olarak, Anayasa'nın ilk dört maddesinde yer alan temel niteliklerin varlığını devletimizin bekasının teminatı olarak kabul eder. Demokratik hukuk devletlerinin temel kavram ve ilkelerini benimser.

Egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletî'ne ait olduğu, kuvvetler ayrılığının tesis edildiği, hukukun üstünlüğü ilkesinin özümsendiği bir devlet yapılanmasını zaruri görür. Bunun için çok partili demokratik parlamenter sistemin geliştirilerek uygulanması gerektiğine inanır.

Türk tarih ve kültürünün günümüze taşınmış değerler ve felsefesi yolumuzu aydınlatır. İfade, inanç, din ve teşebbüs hürriyetini vazgeçilmez ilkeler olarak kabul eder. Laikliği din ve vicdan hürriyetinin teminatı olarak görür. Millî geliri daha hızlı büyüterek refahı artırmayı, adil paylaşım ile refahın tabana yayılmasını ve toplumsal huzuru artırmayı hedefler. Milli ve manevi değerlerimizi yaşatmaya, çağdaş gelişmiş ülkelerin ittifakla kabul ettiği evrensel değerlere katkı sağlamaya; ülkemizde bilim, sanat, estetik gibi medeni değerleri geliştirmeye; İnsan yetiştirme düzenimizi nitelik ve nicelik olarak en ileri ülkelerin seviyesinin üzerine çıkarmaya;

Siyasetin ahlak zemininde yapılmasına, devletin temeli olan adaletin güçlendirilmesine; bu İlkelerle insanlarımızın daha huzurlu, mutlu ve özgür yaşamasını temin etmeyi hedefler.

İYİ Parti Milli merkezi temsil etmektedir. İYİ PARTİ merkezin sağında veya solunda değildir. İYİ Parti merkezin kendisidir. İYİ Parti’nin temsil ettiği milli merkez, merkezin sağında ve solundaki tüm vatanseverleri kucaklar. İYİ Parti Türkiye’nin makul aklıdır. İYİ Parti Türkiye’nin sağduyusudur. İYİ Parti, aklı ve milli çıkarı politikalarının merkezine koyan bir partidir.

Yıllardır ülkemizde Sağ sol ayrımı insanlarımızı bölüp parçaladı kin ve nefret tohumları ekti milletimiz yoruldu usandı bıktı. Her gün nefret saçanlar, topluma nifak sokanlar, kavga etmeyi maharet bilenler bu ülkede siyaset yaptılar.

 İYİ Parti bir kardeşlik hareketidir. İYİ Parti bir kucaklaşma hareketidir. Nefretin, kavganın, bağrışmanın hüküm sürdüğü kara bulutları dağıtmak için buradayız. Senin dilin ne demedik, senin inancın ne diye sormadık. “Ne olursan ol gel”dedik ve diyoruz. İYİ Parti gücünü ve yetkisini Türk milletinden alır. Tek gayesi Türk milletine hizmettir. Türk milleti ve Türkiye’nin çıkarlarını her şeyin üstünde tutar 16 Yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi, işbaşına, Yoksullukla, Yolsuzlukla , ve Yasaklarla ve mücadele edeceğiz diye geldi. Yoksulluk arttı. Bunu devletin istatistik verileri söylüyor. Dolar, euro, sürekli artan gıda fiyatları, tarımın ve hayvancılığın sona ermesi, krediler ve kredi kartı borcu batağında nefes alamayan millet. İntihar ettiğinde cebinden borç senetleri çıkan vatandaş. Yasaklara gelince ülkemiz olağanüstü hal ile yönetiliyor. Artık internet yayınlarına bile yasak getiriyorlar. İnsanlar birbirine bir şey söylerken etrafına bakınır hale geldi.

Ülkede yolsuzluk meşrulaştırıldı. AKP iktidarı tüm olanakları kullanarak kendi hükümetleriyle ilgili yolsuzluk konularını siyasi gündemin dışında tutmaya çalışmaktadır. Geçmişte yolsuzluk iddiaları ile hükümetleri deviren medya sindirilmiş ve susturulmuştur. Devlet harcamalarını denetlemekle yükümlü olan parlamento güçsüzleştirilmiştir. Yolsuzlukları cezalandırmakla görevli olan yargı, siyasetin denetimi altına alınmıştır. Doğru bilgi azaldıkça, yolsuzlukları olağan karşılayan bir anlayış ve değer sistemi yaygın bir kitleye kabul ettirilmiştir. Bizler inanıyoruz ki; Bakaracı makaracıları, kol saatlerini, ayakkabı kutularını bakan çocuklarını kimse unutmadı. Bugün gelinen noktada yolsuzluktan söz etmek mevcut siyasi iktidar tarafından “darbecilik” olarak nitelendirilmektedir. “Yolsuzluk hırsızlık değildir” diye din adamı profesörden fetva alınır oldu, Adalet ve Kalkınma Partisi, adaleti ilçe başkanlarını hakim yapmak, savcı yapmak, Kalkınmayı da yandaşları zenginleştirmek olarak anladı ve uyguladı AKP Önce BOP ittifakını kurdu, sonra Dolmabahçe'de PKK ile çukur ittifakı yaptılar. Yargıyı, orduyu FETÖ'ye verdiler. Bunları millet unuttu sanıyorlar. Ama bu millet unutmaz. Milletimizin bir devlet için olmazsa olmaz olan hukuk devleti anlayışı son dönemde, büyük zarar gördü… Bizim anlayışımızda, devletin dini adalettir… Baskıcı ve hükümran devlet anlayışıyla, Güçsüzün ve kimsesizin hakkının gasp edildiği, Adaletin, güçlüye ve güçlü tanıdıkları olanlara göre dağıtıldığı bir düzen, utanç düzenidir!

 Bu nedenle; Ceza yargılamalarında evrensel hukuk ilkelerine uyulmasını sağlayarak, adil yargılama ilkesini hayata geçireceğiz. Yolsuzlukla mücadeleye ilişkin “Kamuda Şeffaflık ve Siyasi Ahlak Yasası” çıkaracağız. Yolsuzluk suçlarında zamanaşımını kaldıracağız, bu suçları yasama dokunulmazlığı kapsamından çıkaracağız Bireysel hak ve özgürlükleri, hukukun evrensel ilkeleri çerçevesinde anayasal teminata bağlayacağız İnsanı seven, koruyan, korkutmayan ve insana dokunan, duyarlı bir devlet…Can ve mal güvenliğimizi emanet ettiğimiz, hepimizin ortak varlığı olan devletimizin idaresini devraldığımızda… Devletin milletine üstten bakan değil, ona hizmet için var olduğunun bilincinde bir anlayış yerleştireceğiz.

Aziz Milletimiz, İnsanlarımızın temiz duyguları, dini inançları üzerinden oy devşirme dönemini kapatmak zorundayız. Din ve mezhep üzerinden siyaset yapılamaz. Allah’la kul arasına hiç kimsenin, Hiçbir mekanizmanın girmesine izin verilemez, vermeyeceğiz. İnanç özgürlüğü önündeki fiili engelleri kaldıracağız… Ülkemizdeki her tür inanca ait olan ibadethaneleri, ve buralardaki din görevlilerini, bürokrasinin himmetine muhtaç etmeyecek, Devletin sunduğu tüm hizmet ve olanaklardan, eşit yararlanılmasını sağlayacak düzenlemeler yapacağız. Her bir inanç grubuna mensup vatandaşlarımızın haklarını, ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde, koruma altına alacağız… Din ve Vicdan Özgürlüğünü, İfade ve Basın Özgürlüğünü garanti altına alacağız Bizler demokrasinin ayaklar altına alınmasına seyirci kalamıyoruz. Bizler haksızlığa, hukuksuzluğa karşı susup oturamıyoruz. Gençlerimiz mutsuz ve umutsuzken, bizler mutlu olamıyoruz. Bizler Atatürk’ün emanetini sahipsiz bırakamıyoruz.

Bizler Türk Milleti’nin huzur içinde, refah içinde, çok daha İYİ bir Türkiye’de yaşayabileceğine inanıyoruz Milletimize inanıyor ve güveniyoruz.  Büyük bir milletiz, Büyük bir ekonomiyiz. Çalışıyoruz ve üretiyoruz. Paylaşamıyoruz. Hakça paylaşacağız. Birlikte başaracağız. Adil olacağız. Adaleti sağlayacağız. Mazlumun, haklının yanında, zalimin karşısında olacağız.  Yeni, ilkeli ve toplumsal uzlaşıya dayalı İYİ bir anayasa yapacağız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi Yeniden İnşa edeceğiz. Anayasal sistemin parlamenter demokrasi esas ve usullerine göre işlemesini sağlayacağız. Yargının bağımsız ve tarafsız olmasını sağlayacağız.  Yargılamalarda evrensel hukuk ilkelerinin esas olmasını sağlayacağız. OHAL'i kaldıracağız ve olağanüstü yönetim usullerindeki keyfiliğe son vereceğiz.

Cumhurbaşkanı Çankaya'ya dönecek. Cumhurbaşkanlığı makamını devasa bir bürokratik kurum olmaktan çıkararak, Devlet Başkanlığı olma vasfını koruyacağız. Muhtarları, hizmet bölgelerinde Belediyelerin karar mekanizmalarına dahil edeceğiz. Mahalle bazında belediye bütçelerinden "ödenek" tahsisi yapacağız. Büyükşehir uygulamasını gözden geçireceğiz, Büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyeleri arasındaki görev, yetki ve sorumluluk ilişkilerini yeniden tanzim edeceğiz Yeni Bir Suriye Politikası Uygulayacağız. Suriyeli Misafirlerimizin Ülkelerine Geri Dönmelerini Sağlayacağız.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'ni, 21. Yüzyılın askeri ihtiyaçlarına göre yeniden teşkilatlandıracağız. Askeri okulları yeniden yapılandıracağız, GATA ve başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere tüm askeri okulları tekrar açacağız. Vergi adaletni tesis edeceğiz. ÖTV oranlarını düşüreceğiz. Başta akaryakıt olmak üzere belirli mallar üzerindeki Özel Tüketim Vergisi oranlarını kademeli olarak düşüreceğiz. Asgari ücreten vergi almayacağız Esnafın vergi yükünü azaltacağız Bu ülkenin gidişatına dur demek zorundayız. Artık bu ülkede iyilikleri konuşmanın zamanı geldi. Hepimiz biliyoruz; ülkemizdeki bu sessizlik huzurun sessizliği değil, korkunun sessizliğidir. İnsanlarımız konuşursak başımıza bir şey gelir mi korkusundan suskunlaşmıştır. Ekonomi tepetaklak olmuş yokuş aşağı olmuşken, Korkunun sessizliğini huzurun sessizliği gibi yutturuyorlar. Biz iyiler o duvarı yıkacağız ki insanlar düşüncelerini korkmadan söyleyebilsinler. Bizler korkudan susanlar değiliz. Bizler, bağıranlardan korkup boyun eğenlerden hiç değiliz Bu ülkeyi yönetenler; artık bu milletin aklıyla alay edemeyeceksiniz. Bizler buna izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Bir tek gün ama bir tek gün nefes aldırmadığınız bu millete canınızın istediği gibi davranamazsınız. Hiç kimse milletten büyük değildir. Cumhuriyet ve demokrasi tek kişinin eline bırakılmayacak kadar değerlidir. Ülkenin tüm kaynakları ırk, din, mezhep, politik, cinsiyet ayrım yapılmadan herkese eşit dağıtılmalıdır. Güçlü, güçsüz herkesin güvenliği devlete aittir. Ahlak bilim ve hesap verebilirlik insan olmanın temel değerleridir. İnanç özgürlüğü ve teşebbüs özgürlüğü hukukun güvencesi altınta olacaktır. Bizi bizim yerimize tarif etmeye çalışanlar boşuna uğraşmasınlar. Bizler siyasi yelpazeye sığmayacak kadar geniş vizyona sahibiz. Kötülerin ve kötülüklerin karşısında birlikte duracağız ve biz kazanacağız! Çünkü millet biziz. Biz, görmezden gelen suskun milyonların eliyiz, diliyiz. Bizler; Güzelim Türkiye Cumhuriyeti yalanlar cumhuriyeti olmaktan kurtulsun diye siyaset yapıyoruz Bugün kendi ikbal ve makamlarını korumak için yapamayacakları hiçbir şey yoktur. Ölçüleri makam ve mevkilerini korumak olunca her şey kutsal, her şey milli. Makam ve mevkilerine dokunan herkes düşman onlar için. Söyleyecek bir şeyleri kalmadı, Milletin aklı ile alay ediyorlar, Millet Kıraathanelerinde milletin vakit geçirmesini, millet parklarında çocukları ile yuvarlanmalarını seçim vaadi olarak sunuyorlar. Her sabah yatağımızdan bu gün yine ne oldu kaygısıyla kalkmaktan usandık. Her aldanışınızdan sonra ağlamanızdan bıktık usandık. Durmadan yalan söylemenizden bıktık usandık.

 Bu bıkkınlıktan bir çıkış yolu bulmak zorundayız. İşte o nefes İYİ Parti'dir. Bu neden İYİ Parti tüm kadrolarıyla, an itibariyle ülkeyi yönetmeye hazırdır Zengin bir Türkiye istiyoruz,... gücümüz var. Adil bir Türkiye istiyoruz,,,,, gücümüz var. Özgür bir toplum istiyoruz,,,, gücümüz var. Mutlu bir Türkiye istiyoruz,,,, hakkımız var…….. Yeni bir siyasal hareketle, İyi bir siyasal hareketle, Millet iradesini arkasına alan İYİ PARTİ ile “Mutlu bir Türkiye, Güçlü bir Türkiye” olacağız.