6 sezondur Süper Ligde mücadele eden, bu güne kadar tüm iç saha maçlarını Manisa 19 Mayıs stadında oynayan Teleset Mobilya Akhisarspor, ligin 2. Yarısında ki 2. Antalyaspor maçını yeni yapılan Spor Toto Akhisar stadında oynayacağı beklenirken, CHP Akhisar Belediye Meclis gurubu 2018 yılının ilk Ocak ayı Meclis Toplantısında stat konusunda 5 maddelik soru önergesi verdi.

CHP Gurubunun verdiği soru önergesi yeni stadın tüm Akhisarlılara ve Akhisarspor’a hayırlı olması dilekleri ile başlıyor. 30 Mart 2011 tarihinde başlayan yaklaşık 7 yıllık sürede kamuoyunun merak ettiği sorular: 

1-İlk yüklenici firma Hayranoğulları İnşaat Limited şirketine ne kadar bedel  ödenmiştir ve şirketle belediyemiz arasında hukuksal süreç ne aşamadadır ?

2-İkinci yüklenici firma May İnşaat Limitet şirketine  71.240.000 TL ye ihale  edildiği kamu oyunun bilgisi dahilindedir. Bu bedelin  ne kadarı Spor Toto Teşkilatı tarafından  karşılanmaktadır ?

3-Spor Toto Teşkilatı’nın sponsorluk anlaşma süresi ne kadardır ?

4-Spor kompleksimizin ikinci etabı olan Kapalı  spor salonumuzun yapımı ne zaman başlayacaktır ve bütçesi ne olacaktır?

5-Akhisarsporumuza  maddi destek  için planlanan spor kompleksi  bölgesindeki akaryakıt istasyon yapımı işi ne durumdadır ?

Belediye Başkanı Salih Hızlı, verilen soru  önergesine en kısa zamanda yazılı olarak cevap vereceklerini söyledi. (HA)