“Akhisar’ın her sokağına kadın eli değecek” sloganıyla Akhisar Belediye başkan aday adayı olduğunu söyleyen Aynur Üngün, başkan olduğu takdirde yedi masa oluşturarak halkla bütünleşeceğini ifade etti.

İlçe başkanı İsmail Fikirli’nin açılış konuşmasından sonra partililere ve basına açıklama yapan Aynur Üngün, özgeçmişini belirttikten sonra “bugün burada hedeflerimiz ve birlikte hareket etmemiz gerekliliğinden hareketle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Süreç oldukça heyecanlı ve coşkulu geçmekte. Bu da biz partililere mutluluk ve sevinci bir arada yaşatmaktadır. Rekabet kaliteyi getirir söyleminden hareketle değerli arkadaşlarım aday adayları her biri kalitenin sembolüdür. Buradan sevgi ile gönül gönüle birlikte yürüyeceğimize inancım hiçbir zaman eksilmemiştir. Çünkü bizler Atatürk’ün askerleriyiz. Bu çalışmaları birlikte başarmanın azmi ve arzusu içinde olmayı temenni ediyorum. Hiçbir arkadaşım ile sonuç ne olursa olsun ayrışmayı doğru bulmadığım gibi süreç içerisinde çelme takılmasını da asla tasvip etmiyorum. Erkek egemen toplumda kadının elinin değmesi gereken yönetim hizmetlerinden biri olan belediye başkanlığına olan adaylığımı huzurunuzda açıklamaktan onur duyuyor tüm arkadaşlarıma bu yarışta başarılar diliyorum. Gözyaşlarımızı artık yanaklarımızdan akıtmayacağız. Bilakis gözyaşlarımızı yüreğimize katarak belediye seçimlerini kazanacağız” dedi.

Aynur Üngün ayrıca projelerini yaptığı afişte belirttiğini söyledi. Dağıttığı afişte sandıktan zafer ile çıkıldığında belediyede yedi ayrı masa oluşturacağını belirtti. 

SARI MASA: Akhisar ve çevresinde yaşayan gençlere Belediye bünyesinde mesleki kurslar düzenlenip kurslar neticesinde bireylere iş sahası sunulacaktır.
MAVİ MASA: Çalışan annelerin çocuklarını huzur ve güven ortamı içerisinde emanet edebileceği kreşler hizmete sokulacaktır.

TRUNCU MASA: Engelli vatandaşlarımızın özel durumları dikkate alınarak iletişim, ulaşım, sağlık, eğitim hizmetlerinden azami ve ücretsiz yararlanması, ayrıca istihdama yönelik eğitim seminerlerinden geçirilerek topluma kazandırılacak. 

KIRMIZI MASA: Küçük ve ortak ölçekli esnaflarımızın sorunlarının belediye bünyesinde oluşturulacak komisyonda acil ve net çözüm önerileri değerlendirilip çözüme kavuşturulacak. 

YEŞİL MASA: Zeytinciliğin ilçemiz ekonomisine olan katkısı yadsınamaz vatandaşlarımız üretimde ve piyasaya sürümde karşılaştığı sorunların giderilmesine yönelik bir komisyon oluşturulacaktır.

PEMBE MASA: Kadınlarımızı ilçemiz ekonomisine kazandırmak için oluşturulacak mesleki teknik ve eğitim seminerleri düzenlenecek bu eğitimlerden geçen kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerin satışı için belediye öncülüğünde kooperatifler kurulacaktır. 

GRİ MASA: 40 yaş üzeri kadın ve erkeklerimizin kalp sağlığına yönelik dengeli beslenme ve spor faaliyetlerine imkan sağlayan ortam oluşturulacaktır. 

Aynur Üngün, ayrıca bir türlü sonu getirilemeyen üniversite inşaatında birleştirici güç olunacağını ve Akhisar’ın yıllardır beklediği üniversitesine kavuşturulacağını belirtti.