Ali Dursun'un Belediye başkan adaylığı açıklama toplantısına Saadet Partisi İlçe Başkanı Fikret Aysu, yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi Manisa müfettişi Hakkı Kabakçı ve  partili üyeler katıldı.

Tadhisar'da düzenlenen toplantıda konuşan Saadet Partisi Akhisar ilçe başkanı Fikret Aysu; “Bildiğiniz gibi 31 Mart 2019’da ülkemiz yeni bir seçime gidiyor. Bu seçim güzel ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. 31 Mart 2019’da yapılacak olan bu yerel seçimde belediye başkanlarımızı meclis üyelerimizi il genel meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarımızı seçeceğiz. Bir gün oy kullanıp 5 yıl bizlere hizmet edecek kardeşlerimizi görevlerinin başına göndereceğiz. Şimdiden hayırlı hizmetlerde bulunmalarını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu hizmet yarışında tüm siyasi partilere kardeşlik şuuru çerçevesinde yarışmalarını saygı ve sevgi ortamı oluşturmalarını temenni ediyorum. Milli görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak elbette bu seçimde ve yarışta yerimizi alacağız. Halkımıza hizmet noktasında bizlerde inşallah meydanlarda olacağız. Çok değerli Akhisarlı hemşerilerimizin teveccühüne mazhar olmak için bütün gayretimizle halkımızın hizmetine talip olacağız. Bunun için Akhisar Saadet Partisi ilçe teşkilatı olarak diyoruz ki 1- belediye başkan şehri emin sıfatıyla herkesin belediye başkanı olmalıdır. 2- Belediye başkanı makamına geçtikten sonra her kesime hizmet eri olmalıdır. 3-belediye başkanı partizan olmamalıdır. 4-belediye başkanı ehil olmalı ve işleri ehil olanlara vermelidir. 6-belediye başkanı herkesi kucaklamalıdır. 7-seçim sonucunda oluşacak meclisiyle halka hizmeti Hakka hizmet noktasında ekip çalışması yaparak Şehri Emin sıfatına nail olmalıdır. Akhisar Saadet Partisi olarak bu ahval ile halkımızın huzuruna çıkıyor ve çok değerli halkımızdan yetki istiyoruz. Gardiyan değil garson olarak saygıdeğer halkımıza hizmet etmek istiyoruz ve yetki talep ediyoruz. Bu duygu ve düşünceler çerçevesinde sizler ve saygı değer halkımıza aday adayımızı açıklıyoruz. Akhisar Belediye başkanlığı için Ali Dursun hocamızı yıllarca ülkemize öğretmen olarak hizmet etmiş Eğitim Bir-Sen kurucu başkanlığı yapmış ve birçok sosyal hizmetlerde bulunmuş öğretmenlik yıllarında çocuklarımızın yetişmesinde değerli katkılarda bulunmuştur. Son olarak ilçe sosyal hizmetler müdürlüğü ve huzurevi müdürlüğünde bulunarak yaşlılarımıza hizmet etme şerefine nail olmuş ve buradan emekli olmuştur. Böyle değerli bir öğretmenimizin hizmetlerini belediye başkan aday adayı ve sonrasında inşallah belediye başkanı olarak halkımızın hizmetinde bulunmayı Cenabı Allah kendisine nasip etsin dileklerimizle halkımıza, Akhisar’ımıza takdim ediyoruz” dedi.


Akhisar Saadet Partisi, Belediye başkan Adayı Ali Dursun;" Sayın ilçe Başkanım,Kıymetli Dava arkadaşlarım Hanımefendiler, Beyefendiler Muhterem Akhisarlılar ve basınımızın güzide temsilcileri, Bu akşam burada aday adaylığımı açıklamak üzere t Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Kısaca kendimden bahsetmek gerekirse, 1956 Akhisar doğumluyum.İlk ve Orta öğrenimimi Akhisar’da bitirdikten ve İzmir Buca Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra Bitlis Mutki, Ankara Polatlı, Manisa Alaşehir ve Akhisar’ımızın değişik okullarında Fen Bilgisi ve Biyoloji öğretmeni olarak görev aldım. Emekli olmadan önceki son 5-6 yılım Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Akhisar İlçe Sosyal Hizmetler ve Huzurevi Müdürlüğü görevlerinde geçti.2010 yılında emekli oldum. 0 günden bende siyasi olarak parti çalışmalarında bulunuyorum. Sosyal aktivite olarak 1998 yılında Türkiye’nin en büyük gençlik örgütü olan Milli Gençlik Vakfı Polatlı İlçe başkanlığı görevini yaptım. Daha sonra 1992 yılında yine Polatlı’da, şu anda Türkiye’nin tek yetkili sendikası olan Eğitim-Bir sen ve Memur-Sen’in kurucu başkanlığını yaptım. Daha sonra

Akhisar’da 2000-2002 yıllarında Kurucu başkan olarak görev yaptım. Görüldüğü gibi 30 yıldan beri siyasetin içinde olan biriyim. Niçin aday olduğum sorusuna gelince; Birinci neden geçmiş 10 yıldan sonra, gelecek olan 5 yılında Akhisar açısından kayıp olmaması için,
ikinci neden Partilerin adaylarına şöyle bir baktım ve bu işi benden daha iyi yapacak birisini göremediğim için Saadet Partisinden aday oldum. Akhisar doğumlu olmam, gençliğimin burada geçmesi ve son 18 yıldan beri Akhisar’da ikametgah ettiğim göz önüne alındığında bu güzel şehri tanıyorum ve sorunlarını biliyorum. Sosyal hizmetlerde çalıştığım süre içinde 3 önemli esere imza atarak bugün 200 dolayında kişiye iş imkanına kavuşmasına vesile oldum. Partilerin aday adayları masa başında proje üretirken bizler sahaya inerek çalışmalara başladık. Geçtiğimiz Çarşamba günü ilçe başkanımla beraber Zeytin ihtisas organize sanayi bölgesine giderek yerinde incelemelerde bulunduk. Son durumu yerinde tespit ettik. Bir diğer konuda malum, AK Parti kazanma hırsıyla Manisa’yı Büyük şehir yapınca Akhisar’ın bütün köy ve Beldeleri mahalleye döndü. Dolayısıyla bu Belde ve köylere ait taşınmaz mallar Akhisar belediyesine geçti. Biz Belediye Başkanlığını aldığımız gün Belde ve Köylere ait taşınmaz malları bir şekilde önceki sahiplerine iade edeceğiz. Bizi diğerlerinden ayıran bir diğer konuda mesai saatlerine olan hassasiyetimizdir. Akhisar’da beni tanıyan mesai arkadaşlarım bilirler. Ben Personelden önce işe gider personelden sonra işten ayrılırım. Bu beş yıl hep böyle olmuştur. Belediye başkanı olduğumda da bu böyle olacaktır. Değerli Akhisarlılar, AK Partinin 15 yıllık belediyeciliği boyunca yapmış olduğu hatalar CHP’yi umut haline getirmiştir. Ancak unutulmamalıdır ki AK Partiden önce bir CHP’li başkanımız vardı. 0 kadar başarısızdı ki kendi teşkilatından bile eleştiri almıştı. Tabii geçen 15 yıllık sürede bunlar unutuldu. Şimdi CHP tekrar parlatılmaya çalışılıyor. Bunlara aldanmayın değerli Akhisarlılar. Ama görünen odur ki bu seçim Saadet Partisi ile CHP arasında geçecektir. Ya Saadet Partili bir belediyeyi deneyeceksiniz ya da önümüzdeki yılımız yine boşa gidecektir. Bu akşam ki aday tanıtım toplantısında söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.İleriki günlerde yapacağım basın açıklamalarında projelerimi açıklamaya devam edeceğim. Bu kış gününde ve soğukta buraya kadar gelip bana destek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra Saadet Partisi Manisa müfettişi Hakkı Kabakçı; partililere konuşarak toplantı sona erdi.