24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri için sular kaynarken, Manisa’da çıkan aday adayları ve kulislerde ismi konuşulan isimler heyecanı arttırdı. Manisa’da en çok konuşulan isim ise genç ve başarılı olmasının yanında siyasi tecrübesiyle de göz dolduran Hasan Eryılmaz oldu.

Hasan Eryılmaz, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 3. sıra milletvekili adayı olarak, gösterdiği performansıyla partisinin oy oranının artmasında önemli rol oynadı. 

Gerek siyasi hayatında gerekse de günlük yaşantısında babacan tavrı ile partili partisiz ayırmaksızın kalplere dokunan Eryılmaz’ın, geçtiğimiz hafta İYİ Parti il başkanlığı devir teslim törenine katılarak, İYİ Parti İl Başkanı Ümit Akdağ’ı tebrik etmesi, İYİ Parti’ye başka bir hava getirdi. 

Hem bürokrasi de, hem ticarette, hem de sivil toplum kuruluşlarında aktif rol aldığı süre zarfında samimi duruşuyla halkın sempatisini kazanan ve geniş bir kesim tarafından sevilen Eryılmaz’ın aday adaylığı siyasi kulislerde ve tabanda yankı bulurken, Eryılmaz cephesinin bu duruma kayıtsız kalmadığı görüldü. 

HASAN ERYILMAZ KİMDİR?

Hasan Eryılmaz 1979 yılında doğdu. Ticaret ile uğraşan 8 çocuklu bir ailenin oğludur. 1994 yılında girmiş olduğu kurumlar sınavı ile Veteriner Meslek Lisesini kazandı ve 1996 yılında buradan mezun olarak Veteriner Sağlık Teknisyeni oldu. 1996 yılında girmiş olduğu ÖSS sınavı ile Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesini kazandı ve 2001 yılında fakülteden mezun olarak Veteriner Hekimi oldu. 2003 Gemlik Askeri Veteriner Hekim Okulu Yedek Subay öğrenci; 295 dönem 3.’sü olmuş daha sonra Bornova 57 Topçu Tugayı Gıda Kontrol Subayı olarak başarılı bir şekilde tamamlamıştır. 2004-2005 yıllarında ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaparak Uzman Veteriner Hekimi oldu. 1998-2011 yılları arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Sivas ve Manisa il müdürlüklerinde görev yaptı. 2012-2014 yılları arasında aynı anda Manisa Belediye Başkan Yardımcısı, Manisa Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Manisa Belediyesi Çevre Birliği Müdürü görevlerini yaptı. 2014-2016 yılları arasında aynı anda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde Destek Hizmetleri Daire Başkanı, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı ve Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı olarak görev yaptı. 20 yıl devletin değişik kademelerinde bürokrat olarak görevlerde bulundu. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere ortaklığı bulunmaktadır. Manisa Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı (Türkiye’nin en genç odası başkanı- 4 dönem yaptı), Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Denetleme Kurulu Üyesi, Manisa Atlı Spor Kulübü Başkanlığı, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Manisa Şubesi Genel Sekreteri gibi birçok sivil toplum kuruluşlarında başarılı görevler yaptı.