Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktorlarından Dr. Ayhan Öteyüzoğlu, Hemşireler Nurdan Uçkun, Mahmut Yiğit, ulaşım sorumlusu Türker Benli ve Hasan Putiş'ten oluşan 5 kişilik ekip ile eski belediye binası önünde gün boyu kan bağışı aldılar.

Manisa Kızılay Kan Merkezine bu gün 74 ünite kan bağışı yapıldığını vurgulayan İyi Parti Akhisar İlçe Başkanı Av. Aslı Öz;" İyi Parti Akhisar İlçe Başkanlığı olarak "Canını Esirgemeyenden Kanını Esirgeme" sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenlendik. Eski belediye binası önünde Kızılay Kan Bağışı Çadırı’nda İyi Parti İlçe yönetimi arkadaşlarımla kan bağışını gerçekleştirdik. Kan bağışı kampanyasına Akhisar halkı yoğun ilgi gösterdi. Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canını düşünmeden veren askerlerimizi hatırlatarak kan bağışının ve Mehmetçik Vakfı’na desteğin önemini vurguladık" dedi. 

Manisa Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Ayhan Öteyüzoğlu;" 18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg´ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında üç ay arayla senede dört kez kan bağışlanabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml alıyoruz. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum ve bir gün unutmayalım ki bizim de bir kana ihtiyacımız olabilir" dedi.