Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatı saat 10.30'da Parti Lokalinde üyelerinin toplanmasıyla başladı. CHP 95. kuruluş yıl dönümü kutlamaları için parti Lokalinde toplanan CHP Manisa Milletvekili A.Vehbi Bakırlıoğlu, İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Av. İsmail Fikirli yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Parti Lokalinde saat 10.305'da Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, 17 Sokak, Sevgi Yolu 1. Nakliye Caddesi ve 15 sokak güzergâhı ile konvoy ile yürüyerek Milli Egemenlik Meydanındaki Atatürk anıtında son buldu. 


 CHP Kadın Kolları Başkanı Ruhan Tatlıdil'in sunuculuğunu yaptığı programda CHP İlçe başkanı Av. İsmail Fikirli Atatürk Anıtına çelenç koydu. Bir dakikalık Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı toplu olarak okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı CHP İlçe Başkanı İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli yaptı. İsmail Fikirli;" Bu mutlu günde, sözlerime başlarken, başta Partimizin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele ve Devrim şehitlerimiz ile ebediyete intikal etmiş partimize üyelikten, Genel Başkanlığa kadar her kademede emek vermiş büyüklerimizi saygı ve minnet duyguları ile selamlarım. Ruhları şad olsun. Bugün 9 Eylül, Ulu Çınarımızın, Sevgili Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 95 inci yıldönümü. Bugün mutlu bir gün, bugün kutlu bir gün, bugün milletimiz, ülkemiz için bir dönemin başlangıcı olan bir gün. Bundan 95 yı1 önce, Cephelerde kazanılan zaferlerin, hukuk, sosyal ve ekonomik alanda taçlandırılması mücadelesinin başladığı gün. Lozan’da, Tam Bağımsız, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletini tüm dünyaya kabul ettiren Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kurulduğundan günümüze kadar, Milli Mücadele ve Cumhuriyet Devrimi ruhunu temsil etmiş ve bu devrimin nihai hedefine ulaşması sorumluluğunu taşımıştır. Son yıllarda, ülkemiz bilinçli olarak, zaten sancılı olan, demokratik sisteminden uzaklaştırma sürecine girmiştir. Anayasayı değiştirip yargıyı malum örgüte teslim etmenin yöntemi olarak 2010 Referandumu gerçekleştirilmiş, aslında Türk Devletine darbenin ilk adımı o referandum olmuştur. Zaman içerisinde Devletin tüm kurumları FETÖ terör örgütü ile paylaşılmış, resmi ağızların söylediği şekli ile “aldatılmışlar, ne istedilerse vermişlerdir”. O darbenin meyvesi olan, bizim o zamanda terör örgütü dediğimiz FETÖ Terör Örgütünün yargısı, İktidarla elbirliği halinde, Ergenekon, Balyoz ve diğer davalarla Türk Aydınlarına ve Devletimizin belkemiğini oluşturan Türk Ordusunun Vatansever kadrolarına ikinci darbeyi gerçekleştirmişlerdir. Türk Silahlı Kuvvetlerini zayıflattıktan sonra daha pervasızca Türk Demokrasisi hedef alınmıştır. Türk Ordusunun komuta kademesi başta olmak üzere tüm devlet kademelerine yerleştirilen FETÖ terör örgütü, ülkede askeri darbe yapacak gücü ve iktidar boşluğunu bulmuştur. Sonuçta Ülkemiz 15Temmuz başarısız FETÖ darbesi ile karşı karşıya gelmiştir. Darbe atlatılmış, ancak bu darbenin mesulü, FETÖ’ nün bombaladığı Parlamento ve Parlamenter sistem görülmüştür. Bu süreçte, devletin kontrolünde dördüncü Kuvvet Medya aracıyla, liyakatten uzak akademik kadrolar ve sözüm ona aydınlar halka, Tek Adam Rejiminin nimetlerini her gün sabah akşam anlatmışlar, Beyinler yıkanmıştır. Bu çalışmaların meyvesini almak üzere 16 Nisan 2017 Referandumu yapılmıştır.

Seçmenin yarısının kabul etmediği bir rejim değişikliği yapılmış ve zaten fiiliyatta yıllardır uygulan tek adam rejimi yasalaşmıştır. Bu değişiklikle, ülkemiz demokratik ülkeler liginden düşmüştür. Son Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonrasında, tamamen yürürlüğe giren Tek Adam Sisteminin, ne kadar tehlikeli ve sürdürülemez olduğu şu iki aylık süre içerisinde ortaya çıkmıştır. Ülkemiz siyasi, ekonomik ve sosyal sıkıntılar içerisindedir. Bunu çözecek bir mekanizma da yoktur. Parlamento işlevsiz hale gelmiştir. Devlette denetim sistemi tamamen kaldırılmıştır. Yargıya olan güven inanılmaz seviyelere düşmüştür. Bu olumsuzlukları daha da uzatmak mümkündür. Bizlerin bu olumsuzluklar karşısında, umutsuzluğa düşmemize yer yoktur. Bu ülkenin ışıklı geleceği, Anıtkabir’ de ışıklar içerisinde uyuyan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çizilmiştir. Bu ülke, bu halk, kurtuluş ve kuruluş felsefesine dönecektir. dönmek zorundadır. Partililerimiz ve partimizi destekleyen, bizlere her seçimde oy veren seçmenimiz, ülkenin eğitimli ve en iyi yetişmiş kesimidir. Bu bizim en büyük artımızdır. Bu nedenle, hiç de dilemediğimiz, ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik, güvenlik, siyasi ve sosyal sorunları çözecek olan, ülkeyi bu zor durumdan çıkartacak, eğitimli, yetişmiş ve dinamik Cumhuriyet Halk Partili kadrolar ve ülkenin demokrasiye inanan yurtsever insanlarıdır. Türkiye cumhuriyeti ile birlikte kurulduk. Onunla birlikte sonsuza kadar yaşayacak Ulu Çınar Cumhuriyet Halk Partisi, nice yıllara" dedi.

Törende konuşan CHP Manisa Milletvekili A.Vehbi Bakırlıoğlu;" Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, hepiniz hoş geldiniz. Bu gün kökünü Anadolu ve Rumeli müdafaa hukuk cemiyetinden alan, arkasında koskocaman destansı bir kurtuluş savaşı olan bu ülkeyi kuran ve kurtaran cumhuriyet halk partisinin kuruluşunun 95. yıl dönümü. İlçe başkanı sayın Fikirli, CHP ulu bir çınara benzetti, ama ben nedense gene ulu bir zeytin ağacına benzetmeyi yeğlerim. Zeytin ağacı dünyanın en bereketli ağaçlarından bir tanesidir. Tap ki CHP gibidir. Zeytin ağaçı yerini beğendi mi, yaşamak ve hayatta kalmak için her şeyi yapar. CHP çok badireler, darbeler geçirdi ve atlattı. Genel başkanları hapiste yatmak zorunda kaldı, mallarına el konuldu Ama yine her zaman dimdik ayaktayız. 95 yıl boyunca tutundu ve üretmeye devam etti. CHP 95. yıldır dimdik ayakta. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ayakta kalacağına göre CHP  ilelebet ayakta kalacaktır.Bu gün özgürlüğün ve demokrasinin partisi CHP 95 yaşındadır. Kula kulluk etmeyenlerin partisi CHP 95 yaşındadır. Tam bağımsız Türkiye diyenlerin partisidir. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP 95 yaşındadır. İiyi ki varsın CHP diyerek sözlerini tamamladı.

Saat 12.00'de CHP Parti lokalinde CHP Manisa Milletvekili A.Vehbi Bakırlıoğlu, İlçe başkanı Av. İsmail Fikirli, Kadın Kolları Başkanı Ruhan Tatlıdil ve yönetim kurulu üyeleri pastayı keserek CHP 95. kuruluş yıldönümünü kutladılar.