AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Sayın, yönetim kurulu üyeleri, kadınlar ve gençlik kollarının katıldığı basın açıklamasında kadına olan şiddet vurgu yapıldı.

Kadının herşeyden önce insan olarak saygı duyulması gerektiğini savunan AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Sayın, “Öncelikle şehit analarımıza, şehitlerimize, gazilerimize ve Afrin’de savaşan Mehmetçiğimize selamlarımı sunar şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz. 8 Mart Dünya Kadınlar günü bütün dünyada kutlanan bir gün olarak evrensel bir değer taşımaktadır. Daha gelişmiş ve sağlıklı bir toplum için kadınlarımızı senede bir gün değil, her zaman hatırlamalıyız. Hayatın ağır yüklerini taşıyan emeği gözünün nuru gibi ile bileştiren kadın kahramanlarımın, bebeği sırtında kurtuluş savaşında kağnı arabası ile mermi taşıyan yine kadınımızdır. Kadın islam tarihinde de önemli rol oynamıştır. Uhud savaşında kadınlarımız cephenin arkasında yaralıları sarmış orduya su çekmiştir. Peygamber efendimizin dediği gibi cennet analarının ayağı altındadır. Kadınlar halkın en fedakar çalışkan ve üretken bireyleridir. Bundan dolayı kadın ülkemizde ana olarak yüceltilmiştir ve hak ettiği değeri de görmektedir. Annesini elini öpmeyen hanımına hürmet göstermeyen, kız evladının başını okşamayan bir erkek insanlık onurundan nasibini almamıştır. Kadın ve erkeğe sadece cinsiyet olarak bakan hayattan o da nasibini almamıştır. Bir anne, bir eş, bir evlat bir kardeş olan kadın herşeyden önce bir insandır. 

Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Kadına kalkan el, tüm insanlığa kalkmıştır. İnsan eşte de mahlukattır, yaratılmışların en şereflisidir. Kadınının onuruna haysiyetine yönelik saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. Kadın olduğu için öldürülen her kadın ile birlikte tüm insanlıkta katledilmiştir. Son zamanlarda tecavüze uğrayan kız çocuklarının daha hayata başlamadan dünyalarının karartılıp zindan edilmesi kadına uygulanan şiddetin çocukluktan başlamasını bir göstergesidir. Biz kadına insan olduğu için değer veriyoruz. Kadına karşı ekonomik, psikolojik, fiziksel, her türlü şiddete de karşı çıkıyoruz. Bugün bir çok ülkede kadınların ne büyük sorunu erkekler tarafından uğradıkları fiziksel ve psikolojik şiddettir. Maalesef ülkemizde kadına karşı ayrımcılık da ırkçılıktan beter. Kadını dışlayan ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemez ve geri kalmıştır. Dünyanın dört bir tarafında çocukları ile savaşın ortasında kalan çocukları ile göç etmek mecburiyetinde olan veya çeşitli nedenlerle hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelesi veren kadınları yürekten destekliyorum. Verdikleri mücadelede zafer diliyorum” dedi.

(BG)