Tebliğ değişikliğiyle vücut kitle endeksi 35-40 arasında olan ve diyabet, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlığı gibi hastalığı bulunan “İleri Obezite” aşamasındaki kişilere yönelik Obezite ameliyatları da SGK kapsamına alındı. Boyu 1.70 ve kilosu 102 ya da üzeri olup da aşırı kiloya bağlı hastalığı bulunanlar Sosyal Güvencesini kullanarak Obezite ameliyatı olabilecek.

Bu bağlamda Özel Doğuş Hastanesi’nde Obezite (Mide Küçültme) Ameliyatları SGK kapsamında yapılacaktır diyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Polat, “Obezite tanım olarak bedendeki yağ kütlesinin yağsız olan kütleye oranının aşırı artması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bir başka deyişle boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkması sonucuna obezite adı verilir. Dünya Sağlık Örgütü ise obeziteyi sağlığı bozacak şekilde vucutta aşırı yağ depolanması durumu olarak tanımlamıştır.”ifadelerini kullandı.

Op. Dr. Ali Polat “Her bireyin yaşına, genetik kodlarına, cinsiyetine,  günlük fiziksel aktivitelerine ve metabolizma hızına bağlı olarak günlük alması gereken besin miktarı değişiklik göstermektedir. İdeal kiloda, sağlıklı ve uzun bir yaşam için alınan enerji miktarıyla harcanan enerji miktarı arasında bir denge kurulması şarttır.” dedi. 

Unutulmaması gereken nokta karın doyurmak dediğimiz eylemin açlığı bastırmak, canının çektiği her şeyi, o an ve tatmin duygusuna ulaşana kadar tüketmek anlamına gelmediğidir diyen Op. Dr. Ali Polat, “Gelişen teknoloji de her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa da fiziksel aktivitemizi kısıtlayarak enerji harcamamızın önüne geçti. Bunun için gündelik hayatımızın içine keyif alabileceğimiz fiziksel aktiviteleri entegre etmek son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı

Eğer obezite hastalığına sahip bir bireyseniz, sağlıklı kilonuza bir an önce dönmeniz, şişmanlık diğer hastalıklara da davetiye çıkarmadan bir önlem almanız şarttır.  Opr. Dr. Ali Polat’a danışarak sizin için mide balonu, tüp mide operasyonu, gastrik bypass ve mini gastrik bypass gibi yöntemler arasından size en uygun obezite tedavisini seçebilirsiniz. Operasyon sonrasında da sağlıklı bir hayat tarzı benimseyerek; uzun süren, dengeli ve sağlıklı bir hayatın perdesini aralamanız mümkün.