“Kırmızı Pancar; potasyum, magnezyum, folik asit, demir, lif, A ve C vitamini, Beta karoten, B grubu vitaminleri, lutein içeriği sayesinde adeta bir sağlık deposudur. Kendine özgü rengi, çok güçlü bir antioksidan ve antiinflamatuar özellikte olmasına yarar. Vücudu toksinlerden arındırmada etkilidir. Lif içeriği ile kabızlığa karşı etkilidir. Kalp hastalıklarına ve kötü huylu kolesterole karşı savaşçıdır. Folik asiti yüksek oranda içermesi sebebiyle gebe beslenmesinde mutlaka yer vermemiz gereken bir sebzedir.

Kırmızı Pancar, en doğru tercih olarak az su ile az miktarda haşlanarak salataların içine doğranabilir veya haşlandıktan sonra rendelenerek yoğurtlu mezesi halinde tüketilebilir. Çok fazla haşlandığı takdirde vitamin kaybına uğrayabilir.

Balkabağı ise içerisinde bolca A vitamini, beta karoten, B grubu vitaminleri, C vitamini ve lif bulundurur. A vitamini ve beta karoten sayesinde güçlü bir kanser savaşçısıdır. Kabızlık şikayetlerini önler. Balkabağı evlerimizde genellikle ‘kabak tatlısı’nın ana malzemesi olarak karşımıza çıksa da biz onu şekersiz bir biçimde hafif haşlayarak meyve yerine de tüketebiliriz.”