Gönüllülerinden aldığı güç ve destekle 17 Bölge Kan Merkezi, 65 Kan Bağış Merkezi ve Mobil Kan Bağışı Birimleri aracılığıyla ülkemizin kan ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Türk Kızılayı, kan Akhisarlı 280 bağışçısını madalya ile onurlandırdı. 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları gününün Ramazan ayına gelmesi nedeniyle program bugün Akhisar’da yapıldı.


Türk Kızılayı Manisa Kan Bağışı Merkezi, Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ödül törenine, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Kızılay Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal, Kızılay Akhisar Şube Başkanı Orhan Çeçen, Askerlik Şube Başkanı Per. Teğmen Mehmet Metin, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar ve bağışçılar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını Kızılay Akhisar Şube Başkanı Orhan Çeçen yaptı ve 280 kan bağışçısının olduğunu ve bu bağışçılara altın ve bronz ödüllerinin takdim edildiğini kaydetti.

Akhisar’da geçen yıl yaklaşık 10 binin üzerinde kan bağışı donörü olduğunu ve Akhisar’ın bu konuda Manisa’da liderliği oynadığını ifade eden Kızılay Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal, “Akhisar Manisa’daki tüm ilçelerin üzerindedir, en fazla kan aldığımız bir ilçedir. Tüm Akhisarlıları tebrik ediyorum. Kan insana hayat verir, o damarlarımızdaki dolaşan kan bizi büyütüyor, güçlendiriyor, güldürüyor yani işimizi yaptırıyor. 100 bin kilometrenin üzerinde damar sistemi var, yaradan öyle yaratmış. İşte karaciğer ve bağırsaktan aldığı gıdayı, akciğerden aldığı oksijeni tüm dokulara götürüyor. Onlar olmasa biz yaşamayız, bugün 10 dakika oksijensiz kalan bir insan beyin ölümü olur. İşte bu kadar önemli hayat sıvımızı siz bağışlıyorsunuz. Her bağışladığınız kan 3 kişiye hayat veriyor. Şimdi artık kanı 3 kısma ayırıyoruz, kırmızı, beyaz ve sarı kısım olmak üzere. Kırmızı kısım kansızlara veriliyor, beyaz kısmı kanı durmayan hastalara veriliyor, sarı kısmın ise besleyici özelliği vardır” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sırasıyla ödül kazanan kan bağışçılarına ödüllerini takdim etti.
(BG)