Kurulduğu günden bu yana insan odaklı sağlık hizmetleri vermeyi temel değer edinen Özel Doğuş Hastanesi, uzman hekim kadrosuna Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ergün TOZKOPARAN’ı da ekledi.

1965 yılında Balıkesir’de dünyaya gelen Prof. Dr. Ergün TOZKOPARAN, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden mezun oldu. Ardından Malatya 2. Ordu Komutanlığı’nda Pratisyen Hekim olarak çalışan Ergün TOZKOPARAN, yine aynı fakültenin Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan uzman unvanını aldı.  Daha sonra Erzurum Asker Hastanesi’nde çalışan Ergün TOZKOPARAN Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde Profesör unvanı alarak uzun yıllar çalıştı. 2006 yılında 1 yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri Texas Üniversitesi’nde Akciğer Kanserleri ve Bronkoskopi alanlarında eğitim alan TOZKOPARAN, GATA’dan emekli olduktan sonra Özel Davraz Yaşam Hastanesi ve Alanya Anadolu Hastanesi’nde çalıştı.

Bundan sonra Özel Doğuş Hastanesi’nde hizmet verecek olan Prof. Dr. Ergün TOZKOPARAN, Göğüs Hastalıkları Polikliniği’nde; “Bronkoskopi, Solunum Fonksiyon Testi, Alerji Testleri, Nefes Testi, Solunum Desteği, Astım (Bronşiyal Astım), Akciğer Tüberkülozu, Göğüs Travmaları, KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) Oksijen Tedavisi, Akciğer Kanseri tanı ve tedavisi, Parankimal Akciğer Hastalığı, Plevra (Akciğer Zarı Hastalıkları), Göğüs Duvarı Hastalıkları, Solunum Yolları Enfeksiyonları, Trombolitik Tedavi, Medikal Torakoskopi, Pnömoni (Zatürre), Uyku Apnesi, Akciğer Embolisi ve Kronik İnterstisyel Akciğer Hastalıkları” alanlarında hizmet sunacaktır.