29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile Engin Akyüz ile konuşuYORUM cumhuriyet ile yaşıt Emekli Öğretmen Nevin Dağlı'yı konuk etti.

1925 yılında doğan Nevin Dağlı sağlığını düzenli bir hayatının olmasına ve hayattan zevk almasına bağlı olduğunu söyleyerek kendi adına basılan kitap ile ilgili bilgiler verdi.

Cumhuriyetin 10. yılında Atatürk'ü Salihli'de tren istasyonunda gördüğünü, adeta büyülendiğini anlatan Nevin Dağlı, o günleri izleyiciler ile paylaştı. İlkokulu okuduğu yıllarda, öğretmeninin Türk Bayrağını taşıma görevini kendisine verdiğini, daha sonra  öğretmeninin kendisine yoruldun mu demesi üzerine, evet yoruldum dediğini ve bunun üzerine öğretmeninin Bayrak taşıma görevini başka öğrenciye verdiğini, hala bunu unutamadığını ve çok üzüldüğünü, bu olayı aklından çıkaramadığını belirten Dağlı 1940lı yıllarda görev yaptığı Demirci'nin İcikler köyünü ve Akhisar'ın Sünnetçiler köyünü (mahalle) anlattı.

Akhisar'ın eski yıllardaki görüntüsünü de anlatan ve Rahmetli eşi Manisa Milletvekili Hasan Ali Dağlı hakkında da konuşan Nevin Dağlı; öğrencilik yaptığı yıllardaki hatıralarından da bahsetti.

Cumhuriyetin Medeniyet olduğunu ve gençlerin çok okuyup çok çalışmaları gerektiğini ısrarla vurgulayan Dağlı, gittiği düğünlerde gelin ile damada bayrak hediye ettiğini, giyiminin de kendine has bir tarz olduğunu söyledi.

Programın son bölümünde 32 mısralık bir şiiri yaşına rağmen ezberinden okuması izleyenlerin dikkatinden kaçmadı.