Dokuz Eylül Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlisi olan Profesör Doktor Mehmet Koştumoğlu'nun konuk olduğu programda Güzel sanatlar ile ilgili konuşuldu.

          Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürlük görevini de ifa eden Koştumoğlu sanatın ve güzel sanatların neleri kapsadığını anlatarak, bağlı olduğu üniversitede hangi bölümlerin olduğunu belirtti.

          Gençlerin üniversiteye girmeden önce fakültelerine gezmeye geldiğini söyleyen Akhisarlı Profesör aslında çocukların ilkokul yada orta okul çağında iken bu bölümlere getirilmeleri gerektiğini söyledi. Çocuklara ait yeteneklerin ilkokul öğretmenleri tarafından fark edilebileceğini ve o çağda öğretmenleri vasıtası ile yönlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Koştumoğlu; Sayısal Fotoğrafçılık (dijital) ve sanatsal yaratıcılık hakkında da bilgiler verdi. PolaNÜ sergisi açtığını ve çeşitli şehirlerde fotoğraf sergileri açtığını anlatan konuk, fotoğraf çekmenin bir sanat olduğunu ve nasıl iyi bir fotoğraf çekileceğini de izleyiciler anlatmaya çalıştı. Stüdyoya getirdiği 100 yıllık, 50 yıllık gibi bazı fotoğraf makinelerini de gösteren hoca, elindeki küçük bir fotoğraf makinesi ile de silahtan çıkan kurşunun bile fotoğrafta görüntülenebileceğini söyleyerek teknolojinin çok ilerlediğini söyledi.

          Sinemayı televizyonların öldürdüğünü söyleyen Mehmet Koştumoğlu Türk sinemasının dününü, bugününü ve yarınını anlatırken Akhisar'da yıllar önce bir çok sinemanın olduğunu ve ailecek sinemaya gidilme kültüründen bahsetti.

          Yazmış olduğu kitaplardan da bahseden Koştumuoğlu; üniversite gençliği ile ilgili konuşurken, gençlerin en büyük sorununun cep telefonları olduğunu söyleyerek, gençlerin telefonlar ile ilgilenerek boşa çok vakit geçirmelerinden yakındı.

          Akhisar'da doğup büyüyen fakat uzun yıllardan beri İzmir'de yaşayan konuk hoca; Güzel Sanatlar Fakültesindeki öğrencilerini zaman zaman Akhisar'a getirdiğini söyleyerek Akhisar'ın dışarıdan nasıl göründüğünü de özetledi.

          Programın son kısmında Moderatör Engin Akyüz konuğuna ait olan "Türk Sinemasından Portreler" isimli kitabı tanıttı ve Akhisar Kadın Derneğine bağlı olan Wayuu Çanta (Kolombiya'da wayuu yerlilerinin geleneksel olarak rengarenk ördükleri çanta) - Amigurumi (Japon kökenli bir kelime olup tığ veya şiş ile yapılmış oyuncak) kursiyerlerinin yaptıkları çanta ve oyuncakları izleyicilerine tanıttı. (Engin Akyüz)