Cumhuriyet’in 94. Yılını kutlamak amacıyla Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Cumhuriyet Balosu düzenlendi.

Akhisar Hüsnü Kahraman Gölet Sağlıklı Yaşam Alanı Büyük Salonda düzenlenen balo yemeğine CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Soma ADD başkanı Önder Adar, önceki genel seçimde CHP’den aday olan Abdullah Saka, Saniye Ağgül, Mustafa Başgülşen, Akhisar CHP ilçe başkanı İsmail Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, Akhisar Yardımseverler Derneği üyeleri, Eğitim Sen ve Eğitim İş üyeleri, Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ve birçok kişi katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Akhisar ADD Başkanı Günhan Bakırlıoğlu; “Kurucu liderimiz Atatürk’ün büyük ideallerle kurduğu, çağdaş,laik,demokrasi hedefli,özgür bağımsız,misakı milli sınırları içerisinde yaşayan her vatandaşının eşit haklara sahip olduğu, yurtta ve dünyada barış ilkesini şiar edinmiş,üreten,ürettiğini tüketen,dışa bağımlı olmayan yerli sanayisini geliştirmeyi hedefleyen,eğitimde birlik ve çağdaşlığı öne koyan, anadolunun yer altı ve yer üstü zenginliklerini arttıran,dilini geliştiren, tarihinden ders alan, çalışkan bir millet olmayı amaçlayan, çağdaş uygarlık düzeyini hedefleyen cumhuriyetimiz şimdi ne durumda??? Atatürk’ü 1938 de kaybettiğimiz tarihten itibaren günümüze kadar başaramadıklarımızı sıraladığımızda; Eğer biz köy enstitülerini yaşatabilseydik,bugün kalkınmayı başarmış,bilinçli bir toplum olacaktık
eğer biz toprak ve tarım reformunu gerçekleştirebilseydik. Güneydoğu terörünü yaşamıyor olacaktık.
Eğer biz kadınlarımızı atatürk’ün onca verdiği hakka rağmen okutup sosyal toplumda ve iş dünyasında tam anlamıyla etkin kılabilseydik,bugün kadına şiddet ile mücadele ediyor olmayacaktık.
Eğer biz eğitimi geliştirip zorunlu eğitimi uzun tutsaydık ,bilinçli eğitimli sorgulayan bireylerin sayısını çoğaltacaktık. Eğer biz kalkınma köyden başlar diyen atamızı dinlemiş olsaydık,bugün verimli topraklarımızda dünyayı besleyecek tarımsal üretimi gerçekleştiriyor olacaktık.
eğer biz bilime önem verseydik bilim adamlarımıza çalışmalarında yeterli desteği verebilseydik.bugün beyin göçü yaşamıyor olacaktık.nice aziz sancarlar çıkacaktı aramızdan..

eğer biz sanayimizi geliştirmeyi,sanayü üretimini arttırmayı ,iş alanlarını çoğaltmayı başarabilseydik  işsizlik sorunumuz olmayacaktı.
eğer biz kuvvetler ayrılığı ilkesini özümseseydik.yargı bağımsızlığını yürütme erkinin dışında tutabilseydik.bugün adaleti mumla arıyor 
olmayacaktık. eğer biz atatürk’ün tüm çabalarına rağmen islam dinini kendi dilimizde okumayı ve anlamayı başarabilseydik. tarikatlere  ve cemaatlere göz yummasaydık. bugün onların istismarına uğramamış olacaktık. eğer biz sosyal devlet ilkesini zamanında hayata tam anlamıyla geçirebilseydik. Bugünkülerin lutfu olarak anlatamıyacaklardı topluma. Eğer biz işçi haklarını sendikal hakları geliştirebilseydik.taşeronlaşma ile karşı karşıya kalmayacaktık.
eğer biz laiklik ilkesine yeterince sahip çıksaydık müftü nikah saçmalığı nı konuşmuyor olacaktık. Eğer biz sanata atatürk’ün verdiği değeri verebilseydik eğer,sanatın içine tükürenler heykel yıkanlar bizi yönetmiyor olacaktı. Daha sıralanacak çok şey var.bu saydıklarım bugünkü noktaya gelişimizin merdiven taşlarıdır.
şimdi bakıyoruz,tarikatler,cemaatler devlet at oynatıyor,biri gidiyor diğeri geliyor,kifayetsiz muhterisler devletin en önemli kademelerinde hiç bir liyakatı olmadan devleti yönetiyor.
dış dünyayla ilişkilerimiz ne halde hepiniz biliyorsunuz.
O güzelim verimli toplarımızda yeterli üretim olmadığı için sürekli dışardan gıda ithal ediyoruz. Yüksek teknoloji üretemiyoruz.montaş sanayinin bir adım ötesine geçemedik. En önemli gelir kaynaklarımızdan turizmide dış ülkelerle ilşkilerimizde uslup sayesinde bitirme noktasına getirdik. Eğitim yerlerde sürünüyor,üstelik nankörce kurucu liderimizi müfredatçan çıkarıyorlar.çocukları adı değiştirilen sınavlarla denek olarak kullanıyorlar.sağlık sistemi  dersen çökmüş durumda.
Kalkınmayı yol ve inşaat yapmaktan ibaret  gören,doğaya ve çevreye zerre kadar saygısı olmayan yaptığı köprülerin maliyetini tüm halka ödeten iyi yönetemediği ekonomiyle başa çıkabilmek için  dolaylı vergilerle halkı inleten, paranın gücüne tapan,lükse aç tasarruftan nasibini almamış bir devlet yönetimi.borçla borç ödeyen müflis bir işadamı gibi şu an devletimiz.

bugün geldiğimiz noktadan tek çıkış yolumuz fabrika ayarlarına dönmemiz.atatürk’ün kurduğu cumhuriyet ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkmamız.asla yılmadan,gözleri perdeli insanların perdelerini kaldırmak için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerek.gençlerimize çok büyük görev düşüyor.onları eğitmeli ve desteklemeliyiz.onlarda kendi gelecek nesilleri için cumhuriyeti korumakla yükümlü olduklarının her daim farkında olmalıdırlar.

değerli konuklarımız.beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyor. vegüzel vakit geçirmenizi diliyorum.” Dedi

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer; “Bize özgürlüğü eşitliği ve bu topraklarda hiçbir ayrıştırma olmaksızın eşit vatandaş olarak yan yana omuz omuza bu topraklarda yaşamamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ne yazıkki bugün Cumhuriyetin değerlerini anlamayan ve her dakika o değerlerden birisine saldıran bir zihniyetle karşı karşıyayız. Şunu çok iyi biliyoruz ki Akhisar’da bile Cumhuriyet kutlamaları büyük zorluklarla engellemelerle yapılacak. Buradan sizleri CHP’nin düzenlediği akşam saat 8’de başlayacak fener alayına davet etmek istiyorum. O fener alayında hep beraber yan yana olmak istiyorum. Büyük coşkulu bir katılım bekliyorum. Cumhuriyet’in değerine saldıranlar çok iyi bilsinler ki bizim içimizdeki Cumhuriyet sevdası bu topraklarda laik, demokratik hukuk devletimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Hepinizin Cumhuriyet bayramını kutluyorum.” Dedi. (MÖ)