Akhisar’da yıllardır berber olarak faaliyet gösteren ve dünya çapında katıldığı bir çok yarışmadan madalyalarla dönen Akhisarlı Berber Ferdi Deren yeni bir sosyal projeye daha imza attı.

Berber Ferdi Deren sadece berbercilik esnafı değil bunun yanında sosyal projelerle gündeme gelmeye devam ediyor. Berber Ferdi Deren özellikle traş olmaya gelen çocuklara yaş grubuna göre kitap hediye ediyor. Projeden özellikle memnun olan eğitimci camiada bu projeden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ediyor.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Akhisarlı Berber Ferdi Deren kendisinin de 3 çocuğu olduğunu ve ileride ülkesine faydalı olacak gençlerin başarılı olmada en büyük payın kitap okumadan geçtiğini ifade ederek, “Gençlere nasıl okutmaya alıştırabiliriz diye bir esnaf olarak düşündük ve biz de yaş grubuna göre her gelen burada saçını kestiren çocuklara kitap vermeyi tasarladık. Bizlerde yaş grubuna göre kitaplar aldık, ana sınıfı, birinci sınıf, ikinci ve böyle giderek tüm sınıflar için kitaplıkta yerimizi ayırdık. Bu projeye başlamadan önce eğitim camiası ile de paylaştık ve herkes heyecanla karşıladı” dedi.
(BG)