Akhisar Terziler-Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Odası Akhisar Belediyesi Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Merkez Park içi Akhisar Belediyesi düğün salonunda yaptığı olağan kongresine Mevcut başkan Sami Ekerbiçer tek liste ile seçime gitti. Kongreye 191 üyeden 88 üye katıldı, Mevcut Başkan Sami Ekerbiçer 88 oy alarak kongreden Terziler-Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Odası başkanlığını kazanarak güven tazeledi.

Saat 11:00'de başlayan kongrede Divan Başkanlığına Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Başkan yardımcılığına Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği yönetim kurulu üyesi ve Akhisar Lokantacılar odası başkanı Adem Duman, Katip üyeliklere Erhan sargın, Ümmü Aşık ve Selahattin Akgül seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, Akhisar Terziler-Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Odası başkanı Sami Ekerbiçer teşekkür konuşması yaptı. Ekerbiçer;" Buradan Zeytin Dalı, Afrin operasyonunda şehit düşmüş Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet ve geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Aynı operasyonda gazi olan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Odamızın 4 adet faaliyet raporu, hesapları ve çalışma programını huzurlarınıza sunduk. Yeni dönemimizde siz değerli üyelerimizin gerek pazarlama alanlarında yapacağımız istişareleri daha verimli geçireceğimize en samimi duygularımla inanıyorum. Bizlerin burada bulunduğu sürece siz değerli üyelerimizin her türlü sorun ve isteğini tarafımızla ilgili bir şekilde dikkate alınacağı şahsım ve yönetim kurulum adına beyan ederim. Bu arada 2014 yılından bu yana ebediyete intikal etmiş olan değerli üyelerimizi anmak istiyorum. Buradan Allah’tan rahmet ve geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Yeni çalışma dönemimiz camiamıza hayırlı olsun diyerek sözlerine son verdi.

Akhisar Terziler-Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Odası başkanı Sami Ekerbiçer; Seçim öncesi, Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ve Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği yönetim kurulu üyesi, Akhisar Lokantacılar Odası Başkanı Adem Duman'a ve en eski terzi üyesi olan İrfan Sarnıç'a plaket verdi. 

Odanın 4 yıllık Faaliyet raporunu, Bilanço gelir ve gider hesaplarını ve Denetim Kurulu raporunu, 4 yıllık yeni dönem çalışma programı Oda sekreteri Nilgün Arslanoğlu okudu. Seçime katılan üyelere Tavuklu, Nohutlu Pilav ve Ayran ikramı yapıldı.

Saat 17.00'de sandıkların açılmasından sonra 88 oy alarak güven tazeleyen Sami Ekerbiçer;" Tüm üyelerime çok teşekkür ediyorum. Seçim bitti şimdi tüm üyelerimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Akhisar Terziler-Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Odasına ikinci kez seçilen Sami Ekerbiçer ve yönetim kurulunda Göksel Yıldırım, Fikri Coşkun, Ahmet Demiröz, Erol Usta, Mustafa Sargın, Ozan Karavul, Denetim kurulu Asil üyeler Ömer Ceyhan, Yüksel Demirtaş ve Muhammet Çaltı'dan oluştu.