Arslan; “Her insan için değişik anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir. 
Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır. Birleşmiş Milletler tarafından Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Çocuk Günü, 1 Ekim ise  Dünya Yaşlılar Günü olarak belirlenmiştir. 

Her iki günün anlamına, önemine uygun olarak çocuk ve yaşlılarımızın katılımı ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “Nesiller Buluşuyor” projesi kapsamında yaşlılarımızın torun özlemini gidermek ve yaşamlarını dinamik kılmak, çocuklarımızın olumlu tutum, davranış ve değerlerini güçlendirmek, sosyal sorumluluk bilinçlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü yaşlılarımız ve Çocuklarımız ile birlikte kutladık. Tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, aileleri ile birlikte yaşama sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.” Dedi.