3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Ulusoy " Merkez Çarşıyı canlandırma projesinde şu an müze müdürlüğünün talebi ile tüm inşaat faaliyetleri durduruldu. Yapılacak kurtarma kazısından sonra hazırlanacak rapora göre hareket edeceğiz. Bu noktada inşaat faaliyeti olmadan geçecek sürede kira ödemesini durdurmak için girişimlerde bulunacağız " dedi.
 
Ulusoy konuşmasının devamında Fakülte projesine değindi. Bu konuda çalışmaların yaklaşık 6-7 yıl önce iyi niyetli olarak bir dernek kurulması ile başladığına değinen Ulusoy, İlçemizde modern tarım teknikleri alanında eğitim verecek 4 yıllık bir fakülte açılması için YÖK den izin alındığını ancak İlçemizde bu fakülteyi barındıracak bir bina olmaması nedeniyle fakültenin açılışının YÖK de beklediğini belirterek " Fakültenin Akhisar'a kazandırılması için bir fitilin ateşlenmesi gerekiyordu, biz de Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu fitili ateşledik. Fakülte binasını ATSO olarak tek başına yapmamız mümkün değil ancak tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızla gerekli görüşmeleri yaparak hepsini bir çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Bunu başardığımızda Fakülte binası çok kolaylıkla bitirilecektir. Biz buna canı gönülden inanıyoruz. Fakültenin açılması demek ilçede eğitim seviyesinin yükselmesi demek, birim alanda daha kaliteli daha çok verim almak demek, burada okuyacak öğrenciler nedeniyle ilçe ekonomisine katkı demektir" dedi.  
 
Ulusoy konuşmasının sonunda Fakülte binasının yapımı bizim olmazsa olmazımızdır, tüm Akhisarlılara çağrım " gelin bu binayı hep birlikte yapalım, Sayın Hisarcıklıoğlu nun her fırsatta söylediği gibi  "Birlikte bereket, ayrılıkta azap vardır"