Müvekkil E.G., yaşadığı yerde ve yurt genelinde tanınan, bilinen, itibar gören bir iş adamıdır. Ailesi Manisa/Akhisar’da bilindik bir zeytin firmasının sahibi olup, yıllardır zeytin piyasasında ticaret ile uğraşmaktadır. Akhisar’ın tanınan bir ailesine mensup olan müvekkil, ülke ekonomisinde önemli bir konumda bulunan zeytin ticareti için uzunca zamandır emek harcamakta ve ülkesine, bulunduğu yere faydalı işler yapmaktadır.
 
Haber sitenizin 15.11.2017 tarihli, “Akhisar'da 30 Milyonluk Zeytin Vurgunu!” başlıklı yazısında; gerçeği yansıtmayan, asılsız ve müvekkile hem maddi hem manevi ciddi zararlar verebilecek içeriklere yer verilmiştir.
 
Gerçeği yansıtmaktan uzak olan bu haber yazısında; müvekkilin piyasayı dolandırdığı, banka kredilerini dahi ödeyemediği, insanları zor durumda bırakarak dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğu ima edilerek mesnetsiz, haksız ithamlarda bulunulmuştur.
 
Müvekkil ve ailesi ticari çevresinde iş gören insanlara, çalışanlarına, şirketlere ve bankalara karşı bir sorumluluğu bulunmakta olup sorumluluklarının da bilincindedirler. Kişileri ve kurumları dolandırmak gibi gayelerle hareket etmemektedirler. Hiçbir dayanağı olmayan haber yazısı, müvekkilin ve ailesinin kişilik haklarına ciddi bir saldırı teşkil etmektedir. Keza bu haber nedeniyle müvekkilin şahsi ve ailesine ait şirketlerin ekonomik menfaatleri zarar görmekte, ticari itibari ciddi anlamda zedelenmekte, ailevi ve sosyal hayatı da olumsuz etkilenmektedir.
 
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15.11.2017 tarihli, 2017/12 sayılı basın açıklamasında da, haber içeriğinin gerçeklikten uzak oluşu, haksızlığı ve dayanaktan yoksunluğu kamuoyuna sunularak haklılığımız gözler önüne serilmiştir.
 
Hal böyle olunca internet sitenizde yayınlanan gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı haber içeriğinin kaldırılmasını, cevap metnimizin ilgili mevzuat hükümlerince “TEKZİP” başlığı altında yayınlanmasını talep etme zorunluluğumuz hasıl olmuştur.
 
İşbu sebeplerle 15.11.2017 tarihinde http://www.akhisarpress.com/ adlı internet sitesinde yayınlanan “Akhisar'da 30 Milyonluk Zeytin Vurgunu!” başlıklı, gerçekleri yansıtmayan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici habere hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiğini ve konu ile ilgili sorumluları kınadığımızı bildiriyoruz.
 
Kanuni haklarımız saklı kalmak kaydıyla tekzip metnimiz
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.15.11.2017
E.G. vekili,
Av. Şükrü ÖRÜNTAŞ