Akhisar’daki  bir tekstil atölyesinde çalışan  kadınlara  İl Aile Sosyal Politikalar  Müdürlüğü’ne bağlı Şiddet  Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Selcan Etyemez tarafından özellikle çalışan kadınların  hakları konusunda geniş bilgiler ve yasal düzenlemelerdeki son durum  hakkında açıklamalarda bulundu.  Sohbet şeklinde geçen toplantıda işletmede çalışan  kadınlar, çeşitli sorular sordular. İzleme  merkezi müdürü, ve Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği başkan ve yöneticileri, toplantı öncesi atölyede, yurt dışına ihraç  edilen tekstil ürünlerini üreten kadın işçilerle  sohbet edip yaptıkları işleri incelediler.

Akhisar 8 Mart  Kadın Dayanışma Derneği tarafından organize edilen toplantı,  derneğin başkanı  Ayşen Erkanlıoğlu Uçar, açış konuşması ile başladı. Erkanlıoğlu Uçar, “Akhisar’ın her alanına kadın  “eli” değecek diye yola çıktık. Akhisar’da derneğimiz tarafından  3886 kadınla bire bir  yaptığımız anket çalışmasında temsil oranında yetersizlik tespit ettik. % 8l temsil  edilmiyoruz. Çıkan  sonucun değiştirilmesi için  mücadele  zorunluluğunu ilk sırada gündeme aldık. Kentimizde, Muhtarlık,  Azalık, Oda Yöneticiliği, Siyasi Parti Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği  konusunda   adeta biz kadılar yok gibiyiz. Oda başkanlığında, Siyasi Parti İlçe Başkanlığında, Büyük Şehir Meclis üyeliğinde, Oda Yönetiminde, Sendikalarda, Borsalarda, Kamu İdarelerinde  hiç  yokuz.  ,Belediye Meclis Üyeliğinde  % 19,23, Muhtarlıklarda % 2,11 temsil ediliyoruz. İşte bu yüzden  “Akhisar’ın Her Alanına Kadın Eli Değecek” diye yola çıktık ve mücadelesini sürdürüyoruz.” Dedi.

Manisa Aile Sosyal Politikalar  Müdürlüğüne bağlı, Şiddet Önleme ve İzleme  Merkezi Müdürü Psikolog   Selcan Etyemez, izleme merkezine baş vuruların  nasıl olacağını, şiddete uğrayan kadınların, en kısa zamanda ulaşmaları gerektiğini belirterek, “ Merkez olarak  her açıdan takiplerimizi her ortamda sürdürmeye çalışıyoruz. Akhisar’da  8 Mart  Kadın Dayanışma Derneğinin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Onlara, karakollara  ve bize  yapılan bir çok sorunu  çözdük. Bu gibi sivil toplum örgütlerinin çoğalması ile yaşanan olumsuzlukları el birliği ile çözmekte  önemli adımlar atılacağına inanıyorum. Yasal düzenlemeler bilindiği gibi aralıksız sürüyor. Eksiklikler de il müdürlüklerimiz  tarafından  yetkili birimlere bildiriliyor.  Bu çalışmalarda kadınlarının bilinçlendirilmesinde, başta bizim merkezimiz ve bağlı bulunduğumuz il müdürlüğü ile herkese çok önemli görevler düşüyor. Güvenlik Güçlerimize, siyasi partilerimize, sivil toplum örgütleri ve gönüllü kuruluşlar el birliği ile hareket etmemiz  atacağımız adımları süratlendirecektir.” Dedi. (HALDUN AKYÜZ)