İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı resmi veteriner hekimler ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Akhisar’ın çevre ilçelere bağlantı yolları üzerinde sabah erken saatlerde yol kontrolü uygulamaları gerçekleştirdiler. Kontrollerde; kaçak, belgesiz ve küpesiz hayvanlar birer birer incelenirken, canlı hayvan nakil araçları da hayvan refahı ve huzuru yönünden denetimlere tabi tutuldu.

Önümüzdeki günlerde muhtelif saatlerde ve farklı güzergâhlarda Söz konusu kontrollere aynı hassasiyetle devam edileceği belirtiliyor. Bu bakımdan, hayvan sahipleri ile hayvan ve hayvansal ürün taşıyan araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları ve 5996 sayılı Kanunun ilgili hükümleri gereğince cezai işleme maruz kalmamaları için mevzuatlara uygun hareket etmeleri tavsiye ediliyor.

Yol kontrollerine ilave olarak, İlçe Tarım Müdürlüğü resmi veteriner hekimleri tarafından hayvan pazarında da gerekli kontrollerin yapıldığı vurgulanıyor. Özellikle mübarek Kurban Bayramı’nın yaklaştığı içinde bulunduğumuz günlerde hem yol, hem de hayvan pazarındaki kontroller sıklaştırılarak yasadışı yollardan, sağlıksız, kaçak ve belgesiz hayvan nakli ve satışlarının önüne geçilmeye çalışıldığı dile getiriliyor.

Hayvan nakilleri esnasında;  vilayet içi nakillerde küçükbaş hayvanların iki kulağında da küpe numarası olması, hayvan sahibi bilgilerinin ve imzasının bulunduğu Nakil Belgesi’nin yanlarında bulundurulması isteniyor. İller arası nakillerde ise yukarıdakilere ilave olarak küçükbaş hayvanlar için düzenlenen Veteriner Sağlık Raporunun bulunması gerekiyor. 

Büyükbaş hayvanların vilayet içi nakillerinde hayvanın iki kulağında da küpe olması ve hayvan pasaportlarının bulunması isteniyor. İller arası nakillerde ise büyükbaş hayvanlar için düzenlenen Veteriner Sağlık Raporunun bulundurulması gerekiyor.