Akhisar Gördesliler dernek başkanı Nadir German, Meşhur GelinKız tatlısı hakkında  yaptığı açıklamada; “Gördes ilçemizde 1800´lü yıllara dayanan bu geleneğin tatlının yalnızca ramazan ayında imal ediliyor. Bu tatlı 1800´lü yıllarda Hasan Basri Hazretleri tarafından yapılan tatlı o günden bu güne örf ve adetler ile devam ettiriliyor.

Tatlı yapımında  un, şeker ve nişasta kullanıyor, yağda kızartılıp şurup içerisinde bir süre bekletildikten sonra servise hazır hale geliyor” dedi.  

German, sözlerine gelenek olarak devam eden tatlının Akhisar’da da yaşatmak istediklerini belirterek şöyle devam etti.

"Geleneğe göre, Oğlan evi tarafından bu tatlıdan bir tepsi yapılarak iftar vaktinde nişanlı olan geç kızların evine götürülür iftarda yendikten sonra duası edilip kalan tatlı damat adayına sahurda yedirilirmiş. Şimdilerde ise evlilik hazırlığı yapan erkekler, iftar davetine gittikleri nişanlıları için bu tatlıdan sipariş ediyor. Genellikle ramazan ayının 15´inci gününden sonra yapılan bu tatlı, gelin kızların evlerine tepsi tepsi gönderilir.

Her yıl ramazan ayında yapılan bu tatlı Buraların adetlerine göre evlilik öncesi erkek evi, ramazan ayında iftar yemeği için dünürlerinin evine giderken sepet içerisine konulan pidelerle birlikte gelin olarak alacakları kız için bir tepsi Gelin Kız Tatlısı götürülürmüş Damadın birinci derece yakınları ile kız evinde yapılan iftarın ardından namaz kılınır, iftar yemeğinde yemekler ile sahur yemeği de kız evinde yenilirmiş. Gördes´te halen gelinlik kızların evine yemek daveti için gidildiğinde bu tatlıdan götürülüyor. Bizde Bu tatlının ve bu adet örf gelenek ve göreneği gelecek nesillere taşımak için Akhisar’a da getirdik. Şimdilerde Çanakkale, Bursa, Balıkesir, İstanbul ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Gördesli hemşerilerimiz tarafından telefon edilerek kendilerine kargo ile bu tatlıyı ulaştırmamızı istiyorlar.  Biz Gördesliler dernek binamızın önünde  tezgahta Akhisarlı hemşerilerimizde Gelin Kız tatlısını  ve yine Gördes’imizin meşhur tahinli bidesini de bulabilmeleri için dernek binamıza gelebilirler. Amacımız biraz önce söylediğim gibi hem örf, adet, gelenek ve göreneğimiz yaşatmak hemde bu geleneğimizi gelecek nesillere taşımak” dedi.